Advert
Advert
Advert

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ekibi ÇOMÜ’deydi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ekibi ÇOMÜ’deydi
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ekibi ÇOMÜ’deydi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1903 kez okundu.

Her yıl sağladığı burs imkânlarıyla dünyadan yüzlerce uluslararası öğrenciye ülkemizde eğitim fırsatı sunan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye üniversitelerinde eğitim görme imkânı sağladığı uluslararası öğrencileriyle “YTB Öğrencileri Buluşması” kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini (ÇOMÜ) ziyaret etti.

YTB’yi temsilen Uzman Yenel Yavuz, Uzman Arife Pehlivan, Uzman Yeliz Öz, Proje Personeli Murat Kılıç ve Uzman Yardımcısı Özge Kaya ilk olarak ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette ÇOMÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ümit Eker, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özgür Üstün, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kemal Erkol ve Öğr. Gör. Mesut Kalın Salih de YTB ekibine eşlik etti. 

 

 ÇOMÜ’deki uluslararası öğrencilerin durumu hakkında bilgiler aktarılan ziyarette, YTB burslusu öğrencilerin yanı sıra ÇOMÜ’nün hâlihazırda YTB iş birliğiyle yürüttüğü ve 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle yedinci dönemine giren Balkanlar Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi’nin süreci ve geleceğe yönelik gerçekleştirilmesi planlanan farklı projeler de görüşüldü.

 

YTB ekibi, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak’a hediye takdiminin ardından uluslararası öğrencilerin Türkçe hazırlık eğitimi aldıkları birim olan ÇOMÜ TÖMER’le ziyaretlerine devam ettiler.

Ziyaretler sonrasında Troia Kültür Merkezinde “Uluslararası Öğrenci Buluşması” gerçekleştirildi. YTB ekibi öğrencilerin süreçleri, sorunları ve istekleriyle ilgilenerek konular hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #yurtdışıtürkler #akrabatopluluklarbaşkanlığı #ytbekibi #öğrenci #üniversite #eğitim #haber #troiakültürmerkezi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti