Advert
Advert
Advert

Çocuk Kültür Evi Leyla Ruhan Okyay'ı Konuk Ediyor

Çocuk Kültür Evi Leyla Ruhan Okyay'ı Konuk Ediyor
Çocuk Kültür Evi Leyla Ruhan Okyay'ı Konuk Ediyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 907 kez okundu.

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. “Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin ocak ayı konuğu hem yetişkinler hem de çocuklar için birbirinden nitelikli eserler veren ödüllü yazar Leyla Ruhan Okyay olacak.

ÇOCUK KÜLTÜR EVİ LEYLA RUHAN OKYAY'I KONUK EDİYOR

Leyla Ruhan Okyay’ın Çocuk Kültür Evi için özel olarak gerçekleştirdiği; çocukluğundan, yazma sürecinden bahsettiği ve kitaplarıyla ilgili pek çok detaya yer verdiği keyifli sohbet, 15 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunulacak. 

Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan Leylek Havada, Bulut Delisi ve Ev Değil Çarşamba Pazarı adlı kitapları, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edilecek. 

Leyla Ruhan Okyay Kimdir?

Leyla Ruhan Okyay, 1952’de Kırklareli, Alpullu’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Enstitüsü’nde kent koruma projelerinde çalıştı; yüksek lisans eğitimini de aynı konuda tamamladı. İlk öykü kitabı Gölgesi Güz’ün (2000) ardından, Gaziantep-Şanlıurfa arasındaki Birecik Barajı’nın suları altında kalan köylerin dramının anlatıldığı Fırat’a Karışan Öyküler (2001) adlı kitabın koordinasyonunu üstlendi. Çok sayıda seçkiye katılan Okyay’ın öykü kitapları Geyikli Orman (2003) ve Çilesine Âşık (2010) yalın diliyle dikkati çekti. Yazar, 2006 yılında Türk edebiyatından on dokuz öykücünün Almanca’ya çevrildiği bir antolojide yer aldı. İstanbul’un semt tarihleri kapsamında, Yeşilköy: Bizim Köyden Trenler Geçer (2012) adlı kitapta çocukluk anılarını anlattı. 

Okyay’ın, Günışığı Kitaplığı’nın Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı romanı Leylek Havada (2012), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından 2012 Yılın En İyi Gençlik Romanı seçildi. Çocuklar için yazdığı Hayal Kız (2014) adlı renkli resimli öykü kitabında hayallerinin peşini bırakmamakta kararlı bir çocuğu anlattı. Bulut Delisi (2017) adlı romanında hayallerin de birer yolculuk olduğunu duyumsatan yazarın son çocuk romanı, okuru neşeli bir aileye konuk eden Ev Değil Çarşamba Pazarı (2020). Okyay, İstanbul’da yaşıyor, bir kızı var.

(Kaynak: Günışığı Kitaplığı)

 

Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/cocukkulturevi/

https://www.instagram.com/cocukkulturevi/

https://twitter.com/CocukKulturEvi

 

Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A  

Telefon: 0 286 217 73 11

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #çocukkültürevi #çocuk #yazar #leylaruhanokyay #etkinlik #yerel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti