Advert
Advert
Advert

107. Yılında Nusret Mayın Gemisi’nde Anma Töreni Düzenlendi

107. Yılında Nusret Mayın Gemisi’nde Anma Töreni Düzenlendi
107. Yılında Nusret Mayın Gemisi’nde Anma Töreni Düzenlendi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 809 kez okundu.

18 Mart Deniz Zaferi’nin, dünya harp tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında en büyük pay sahibi olan Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde gerçekleştirdiği tarihi mayın döküşünü anmak amacıyla Erenköy Koyu’nda tören düzenlendi.

Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde mayın döşediği hattın üzerinde yapılan törene; Vali İlhami AKTAŞ, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim YALDIZ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman CANPOLAT, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN ve Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN katıldı.

Anma töreninde, Deniz Yüzbaşı Arda KESİCİ tarafından 18 Mart Deniz Zaferi’nin kazanılmasında en büyük paya sahip olan Nusret Mayın Gemisi’nin döşediği mayın hattının tarihin seyrini nasıl değiştirdiği ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.   

Ardından Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde Erenköy Koyu’nda oluşturduğu tarihi mayın hattı üzerinde Vali İlhami AKTAŞ, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim YALDIZ ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT tarafından denize çelenk bırakıldı.

Çelenk bırakılmasının ardından Vali İlhami AKTAŞ, Nusret Mayın Gemisi ziyaretçi şeref defterini imzaladı.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #18martdenizzaferi #8mart1915 #nusretmayıngemisi #deniz #çelenk #ziyaretçidefteri #imza #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti