Advert
Advert
Advert

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, ‘Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi’ Hazırlamaya Başladı

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, ‘Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi’ Hazırlamaya Başladı
Çanakkale Savaşları Enstitüsü, ‘Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi’ Hazırlamaya Başladı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1014 kez okundu.

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, 1915 yılında Birinci Dünya Savaşı’nın önemli bir cephesi olan Çanakkale Cephesi ile ilgili yer isimleri, komutan biyografileri, muharebe teknikleri, yaşanan olaylar, silah, araç ve gereçler, cephe gerisi, teşkilat şemaları gibi her türlü tarihsel konuyu içeren, akademisyen ve araştırmacılar tarafından hazırlanarak kontrolleri sağlanmış maddelerden oluşan “Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi” oluşturmak için yola çıktı.

Proje yürütücüsü ve sorumlusu olarak Bilim Kurulu Başkanlığı’nı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat KARATAŞ’ın üstlendiği çalışma, Çanakkale Savaşları’nın her yönüne madde madde ışık tutacak.

Çanakkale Savaşları Enstitüsü, altyapısını kurduğu ansiklopedi ile;

Çanakkale Savaşları ile ilgili doğruluğu onaylanmış verileri, dijital ortama sunmayı; ortaya çıkan her türlü onaylanmış veri ile ulusal ve uluslararası bakımdan dağınık, çarpıtılmış ya da hatalı verilerin düzeltilmesine kaynak sağlamayı amaçlıyor.

Çanakkale Savaşları konusu, sadece akademisyenlerin üretim yaptığı bir alan olmadığı için Ansiklopedi yazarlığı, araştırmacı-yazar statüsünde bulunan ve sivil araştırmacı olarak yayın yapan kişilere de açık olacak.

Araştırmacılar, https://canakkalesavaslariansiklopedisi.com uzantılı web sitesi aracılığı ile açık erişim olarak yazılan maddeleri takip edebilecek; ansiklopedi@casaen.org uzantılı mail adresi ile madde önerisinde bulunabilecek.

Kültür Bakanlığı’nın 978-605-80897-7-8 numaralı ISBN’sine kayıtlı olarak yazılan ansiklopedi maddeleri, akademik olarak da kullanılabilecek.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalesavaşlarıenstitüsü #çanakkalesavaşı #çanakkalesavaşlarıansiklopedisi #çomütarihbölümü #muratkarataş #kitap #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti