Advert
Advert
Advert

Dünya Su Günü Konferansı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Tarafından Dünya Su Günü Konferansı Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Dünya Su Günü Konferansı Gerçekleştirildi
Dünya Su Günü Konferansı Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1733 kez okundu.

ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan konferans, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik yaptığı açılış konuşmasında:

“Birleşmiş Milletler tarafından koordine edilen Dünya Su Günü için her yıl bir tema belirlenmektedir. 2022 yılının teması ise “yeraltı suyunu görünür yapmak”tır. Yeraltı suyu araştırmaları özel bir bilim dalı olsa da tüm sucul ve karasal ekosistemler ile iç içe olması nedeniyle genellikle su ile ilgili her araştırmada mutlaka bir payı bulunmaktadır. Özellikle içme suyu temininde, tarımsal ve sucul üretimdeki payı göz ardı edilemez. Su kaynaklarımıza tesir eden olumsuzlukların başında küresel ısınma ve iklim değişikliği gelmektedir.”  diyerek alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, 1993 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 22 Mart Dünya Su Günü hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, ÇOMÜ’de yapılan bilimsel çalışmalarına değindi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan konferansta; Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Anıl Odabaşı tarafından “Yeraltı Suyunu Görünür Yapmak” konulu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Özelkan tarafından “İklimin Sulak Alanlardaki Değişime Etkisinin Uzaktan Algılama ile İncelenmesi” konulu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünden Yüksek Kimyager Ayşe Küçüksöylenmez tarafından “Sulak Alanlar Yönetmenliği ve Koruması: Çanakkale Örneği” konulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çanakkale İl Müdürlüğünden Funda Yalçın tarafından “Sıfır Atık-Mavi: Deniz Çöpleri Eylem Planı” konulu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ “Su Kaynakları Sonsuz Değildir: Koruyarak Yarınlara Bırakabileceğimiz En İyi Mirastır” konulu ve Devlet Su İşleri Şube Müdürü Murat Lütfü Güldoğan tarafından “Su Hayatsa Yeraltı Suyu Hayat Sigortamızdır” konularında sunumlar gerçekleştirildi. 

Konferans, soru cevap yapılmasının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #dünyasugünü #konferansı #troiakültürmerkezi #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti