Advert
Advert
Advert

58. Kütüphane Haftası ÇOMÜ'de Kutlandı

Kütüphane Haftası kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle 58. Kütüphane Haftası kutlandı.

58. Kütüphane Haftası ÇOMÜ'de Kutlandı
58. Kütüphane Haftası ÇOMÜ'de Kutlandı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1907 kez okundu.

ÇOMÜ Kütüphanesi Fuaye alanında gerçekleşen etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Genel Sekreter Ayhan Monus, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ercan Erensayın, Daire Başkanları,  kütüphane personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Ercan Erensayın ve Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptı.

ÇOMÜ Kütüphanesi hakkında bilgi veren Ercan Erensayın konuşmasında;  “Merkez Kütüphanesi, 2006 yılında Terzioğlu Yerleşkesinde kuruldu ve hizmete devam ediyor. Geniş çalışma alanı sağlayan ve 7/24 açık olan, toplamda 8500 m2 üzerine kurulu A ve B blok olmak üzere 2 bloktan oluşan kütüphanemiz 15 km raf uzunluğuna sahiptir. Koleksiyonlar bakımından zengin olan kütüphanemizde 800.000 kitap bulunmaktadır. Basılı kaynakların yanı sıra geniş dijital kaynaklara da sahip olan kütüphanemiz, kaynaklar açısından üniversiteler arasında ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

“1964 yılından bu yana topluma okuma alışkanlığı kazandırmak, kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak ve kitap sevgisini arttırmak için Mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor” diyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise şunları ifade etti:

“Köklü geçmişe sahip kütüphaneler bir toplumun kültür aktarımında önemli bir yere sahiptir. Yaşam boyu öğrenme alanı olan kütüphaneler kişilerin araştırma ve öğrenme ihtiyaçlarının giderilmesinde vazgeçilmezdirler. Genç nesillerin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen bireyler olabilmeleri okumaya ve anlamaya bağlıdır. Bu anlayışımızdan dolayı kütüphanemize yapılan destekleri, ülkemizin geleceğine bir katkı olarak görüyoruz.”

Prof. Dr. Sedat Murat, konuşmasının sonunda tüm kütüphane personeline ve etkinliğe katkı sunanlara teşekkür etti.

20 yıldır ÇOMÜ Kütüphanesinde hizmet veren ve  yılın kütüphanecisi seçilen Öğr.Gör. Esra Arslan’a plaket takdim edildi. Ardından, 239 adet kitap okuyarak en çok kitap okuyan Çanakkale Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi Serdar Çorak’a da teşekkür belgesi verildi.

Program, günün anısına pasta kesimiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #çomürektörü #sedattmurat #kütüphane #kütüphanehaftası #kutlama #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti