Advert
Advert
Advert

69. Yıl Dönümünde Dumlupınar Şehitlerimiz Rahmetle ve Minnetle Anıldı

Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 4 Nisan 1953'te İsveç bayraklı “Naboland” adlı gemiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizcimiz törenle anıldı.

69. Yıl Dönümünde Dumlupınar Şehitlerimiz Rahmetle ve Minnetle Anıldı
69. Yıl Dönümünde Dumlupınar Şehitlerimiz Rahmetle ve Minnetle Anıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 582 kez okundu.

Anma Törenleri kapsamında, Vali İlhami AKTAŞ ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT töreninin yapılacağı TCG 18 Mart Denizaltısına geçtiler.

 

Burada Vali İlhami AKTAŞ’a Denizaltı Komutanı Deniz Yarbay Eyyüp Emre CABBAROĞLU tarafından TCG 18 Mart Denizaltısı ile ilgili bilgi verildi.  

TCG 18 Mart Denizaltısının ziyaretçi şeref defterini de imzalayan Vali İlhami AKTAŞ daha sonra Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT ile beraber 69 yıl önce 'TCG Dumlupınar'ın anısına denize çelenk bıraktılar. 

TCG 18 Mart Komutanlığı Denizaltısında yapılan ilk anma törenin ardından Vali İlhami AKTAŞ ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, ikinci anama törenin yapılacağı Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığındaki Barbaros Şehitliği’ne geçtiler.

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığındaki Barbaros Şehitliği’nde yapılan anma töreni Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Dz. Bnb. Alpaslan YAVAŞ tarafından günün anlam ve önemini hakkında yapılan konuşmasından sonra İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali BAL tarafından şehitlerimiz için dua edildi. 

Ardından Vali İlhami AKTAŞ, Barbaros Şehitlik Defterini imzaladı.

Vali İlhami AKTAŞ ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Gülşen UZ, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Sebahat KORKMAZ DEMİR, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet DOĞAN, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem ŞAHİN ve izciler ile beraber şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakarak dua ettiler.

Aziz şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılmasının ve dua edilmesinin ardından anma töreni sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #dumlupınar #şehit #anma #çanakkaleboğazı #çelenk #denizaltı #tören #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor