Advert
Advert
Advert

TÜB 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Gerçekleştirildi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. Çalıştaya, TÜB’e üye üniversitelerin Rektörleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

TÜB 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Gerçekleştirildi
TÜB 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2481 kez okundu.

Açılış konuşmalarını sırasıyla; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Eker, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür gerçekleştirdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, sosyal sorumluluğun kültürümüz içinde tarihsel olarak çok eskilere dayandığına vurgu yaparak, dünya literatürüne ise kavramın 1950-60’lı yıllarda girdiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

“Sosyal sorumluluk kavramı, topluma duyarlı bir şekilde yaklaşıp, ihtiyaçlar doğrultusunda sorunlara çözüm odaklı yaklaşım sergilemektir. Zamanla kamu kuruluşlarında da yer alan sosyal sorumluluk kavramının, uygulama alanlarından en önemlisi gençlerimizi yetiştiren üniversitelerdir. Üniversiteler eğitimin yanı sıra, gençlere sosyal sorumluluklarla ilgili konularda da duyarlılık kazandırmakla yükümlüdürler. Gençlerimizin bunu en iyi öğrenme şekli ise sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarıdır. 

 

Sosyal sorumluluk projelerini Üniversitemizde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi direktörlüğünde gönüllü öğrencilerimiz üstelenmiştir. Amacımız başta üniversitemiz ve Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri zamanla daha geniş bir yelpazede devam ettirmektir.”

 

Açılış konuşmalarından sonra Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seçkin Yavuzdağan “Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Hukuksal Dayanağı” başlıklı sunumunu yaptı.

 

Ardından; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Altun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Trakya Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Ertan Varlı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Serkan Aydın, Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Helvacı “Sosyal Sorumluluk Çalışma Uygulama Örnekleri” hakkında bilgiler aktardı.

 

Çalıştay, değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #çomürektörü #sedatmurat #tüb #etkinlik #sosyal #sorumluluk #çalıştay #akademisyen #üniversite #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti