Advert
Advert
Advert

CHP’Lİ ERKEK: 'İŞ CİNAYETLERİNİN SON BULDUĞU BİR İKLİMİ OLUŞTURACAĞIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklamada bulundu.

CHP’Lİ ERKEK: 'İŞ CİNAYETLERİNİN SON BULDUĞU BİR İKLİMİ OLUŞTURACAĞIZ'
CHP’Lİ ERKEK: 'İŞ CİNAYETLERİNİN SON BULDUĞU BİR İKLİMİ OLUŞTURACAĞIZ' Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1251 kez okundu.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlandığına ve bu dayanışma ile haksızlıklar, hukuksuzluklara karşı baş kaldırılan bir mücadele günü olduğuna dikkat çeken CHP’li Erkek, şunları söyledi:

 

“SARAY İKTİDARI YOKSULLUK VE SEFALET YARATTI”

“Türkiye ekonomik anlamda büyük bir savrulmanın içinde. 20 yıllık AK Parti iktidarı, özellikle tek adam rejiminden sonra, ülkemizde yoksulluk, sefalet, insani olmayan ücretlerle çalışan milyonlarca işçi ve büyük bir işsizler ordusu yarattı. Bugün milyonlarca vatandaşımız ağır iş yükü altında çalışıyor. Emekleri sömürülüyor.

 

“SADECE 3 AYDA 357 İŞÇİ, İŞ CİNAYETLERİNE KURBAN GİTTİ”

“Emek sömürüsü bunlarla da sınırlı kalmıyor. Emekçiler çalıştıkları işlerde canlarını veriyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG), açıkladığı rapora göre 2022’nin ilk üç ayında en az 347 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir. Rapora göre Ocak’ta 120, Şubat’ta 109, Mart’ta da 118 işçi evine ekmek götürebilmek, evini geçindirebilmek için bu uğurda yaşamını yitirdi. Ve 21. yüzyılın Türkiye’sinde, hala çocuk işçilerin var olduğu bir iklimde, bu dönem içerisinde 14 yaş ve altında 1 çocuk işçi, 15-17 yaş arasında ise 5 çocuk/genç işçi ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda kaldığı ve buna göz yumulduğu için hayatını kaybetti.”

 

“DAHA COŞKULU 1 MAYISLARDA BULUŞMAK ÜZERE”

“O nedenle işsizliğe karşı, sömürü düzenine karşı, baskılara, dayatmalara, tehditlere karşı, tek derdi evine ekmek götürmek olan işçilerimizle her zaman olduğu gibi 1 Mayıs’ta da dayanışma içinde olacağız. Umutsuzluğa yer yok. Sorunları da çözümlerini de biliyoruz. İş cinayetlerinin son bulduğu, emek sömürüsünün ortadan kaldırıldığı, asgari değil insani ücretle işçilerimizin eve ekmek götürebildiği iklimi hep birlikte kuracağız. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, Millet İttifakı iktidarında daha coşkulu 1 Mayıslarda buluşmak üzere diyorum.”

 

 

 

 

 

#çanakkale #1mayısişçibayramı #chp #muharremerkek #açıklama #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti