Advert
Advert
Advert

ÇTSO MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı.

ÇTSO MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
ÇTSO MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 564 kez okundu.

Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu; “Kıymetli Meclis Üyeleri, Odamızın 2022 yılı Mayıs ayı toplantısında çok uzun zaman sonra sizlerle maskesiz ve mesafesiz, tekrar bir araya gelebilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Öncelikle tüm Meclis Üyelerimizin geçmiş Ramazan Bayramını tekrar kutluyor ve nice bayramlara hep beraber sağlıkla erişmemizi temenni ediyorum.

“KONUT FİNANSMAN PAKETİNİN ÜLKE EKONOMİMİZE CANLILIK KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Pazartesi günü yapılan son kabine toplantısının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan “İlk Evim Konut Finansman Paketi” ‘ni ekonomimize sıcak para girişi sağlaması ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması açısından çok kıymetli buluyorum. İlk Evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak, böylece, ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimleri artırılmış olacaktır.

“SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİMİZİN ARTIŞI PİYASALARA MORAL OLUYOR”

Değerli üyeler, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Sektörü SAMEKS Endeksi, 2022 yılı Nisan ayında, bir önceki aya göre 2,1 puan artarak 54,2 seviyesine yükselmiştir. Bu dönemde yeni siparişlerin önceki aya göre 2,4 puan artarak 52,4 seviyesine yükselmesi, sektör genelinde gerçekleşen ivme artışında belirleyici rol oynamıştır. Yeni siparişlerdeki ivme artışının etkisiyle önceki aya göre 7,7 puan birden artan üretim alt endeksi, 52,8 puana yükselerek pozitif bir görünüm sunmuştur.

Salgın sonrası yaşanan ekonomik daralmaya, Ukrayna ve Rusya savaşı ile enerji fiyatlarındaki artış da eklendiğinde, dünya ekonomisi öngörülmesi zor bir sarmala girmiş bulunmaktadır. Ülkemizin arabulucu olarak çaba gösterdiği savaşta, bölgemizde yaşanan bu çatışmaların bir an evvel son bulmasını arzu ediyor;, Ülkemizin bu konudaki gayretlerini de gururla izliyoruz.

Kıymetli Üyeler, bildiğiniz üzere Türkiye’nin en önemli ekonomik sorunları öteden beri enflasyon ve cari açıktır. Son aylarda her iki sorun yeniden gündemimizin üst sırasına yükseldi. Enflasyon ise karar alma süreçlerimizi zorlaştırıyor, kaynakların rasyonel alanlara yönlendirilmesini engelliyor; en basit ifadeyle geliri devlete gitmeyen bir vergi etkisi yaratıyor. Bu sorunları kalıcı olarak yenebilmenin yegâne yöntemi Türkiye’nin küresel değer zincirine dahil olmasından geçer. Yani tüketim değil üretim toplumuna evrilmeden, bu sorunları kalıcı olarak çözmemiz zor. Bizler, ilimizin ve bölgemizin ürünlerine ne kadar katma değer yaratmayı başarabilirsek, bu hedefe bir o kadar daha kadar katkı sağlamış oluruz.

Sözlerime son verirken enflasyonun tüm dünyada hızla azaldığı ve savaşsız bir döneme girmeyi arzu ettiğimi yineliyor, sabır göstererek beni dinlediğiniz için teşekkür ederek, sözlerime burada son veriyor ve gündeme geçiyorum.”

Meclis açılış konuşmalarının ardından Genel Sekreter Sema Sandal tarafından, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2022 Nisan ayı mizanı ile ilgili raporunun okunması ve 2022 Nisan  ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı.

Çanakkale Arabuluculuk ve Tahkim A.Ş. temsilcileri tarafından “Arabulucuk Sisteminin İş Hayatındaki Önemi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Azami fiyat tariflerinin görüşülüp onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek konuların görüşülmesine geçildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çtso 3mayıs #toplantı #meclis #arabuluculuk #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti