Advert
Advert
Advert

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI TOBB 78. GENEL KURULUNA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 78.Genel Kurulu 13 Mayıs 2022 Cuma günü saat:15.00 da video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI TOBB 78. GENEL KURULUNA KATILDI
ÇANAKKALE TİCARET BORSASI TOBB 78. GENEL KURULUNA KATILDI Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 720 kez okundu.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurula, Türkiye'nin 81 il ve 160 ilçesinin Oda ve Borsalarının Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Delegeleri ve Genel Sekreterleri katılım sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Meclis Başkanı Abdullah Deniz, TOBB Genel Kurul Delegesi Ahmet Uzun, TOBB Çanakkale ili Odaları ve Borsaları Akademik Danışmanı Prof.Dr. Selahattin Kanten ve Genel Sekreter Sevcan Elver katılım sağladı.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, iş programı için bulunduğu İzmir’de İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde Genel Kurula katılım sağladı.

Genel Kurulu Başkanı Necdet Takva başkanlığında gerçekleştirilen TOBB Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve istiklal marşının ardından TOBB Film gösterimi ile başlayarak, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Genel Kurula sunulması, müzakeresi ve onaylanması ile devam etti.İlgili gündem maddelerinin ardından Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın Yayın Komisyonu tarafından katılımcılara komisyon sunuşları gerçekleştirildi.

Genel Kurul ile ilgili değerlendirmede bulunan ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, “Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda Genel Kurulumuzu 81 İl ve 160 İlçe bir arada video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Camiamız her zaman hem Ülkemizde, hem de dünyada örnek bir birliktelik göstermektedir.

Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi olarak mensubu olmakla gurur duyduğumuz Birliğimizin 78. Genel Kurulunun büyük camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türk Ekonomisi için birliğimizin yaptığı hizmetler her türlü takdirin üzerindedir. Değerli Başkanımız, yoğun mesai harcayarak yerelde yaşanan ekonomik sıkıntıları ve iş dünyasının sesini ilgili Bakanlarımıza ilettiler. Sorunlarımızın çözümü noktasında her zaman yanımızda oldular. Dile getirdiğimiz pek çok öneri ve talebimizi hayata geçiren Değerli Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve saygıdeğer yönetim kuruluna şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen yaptığı değerlendirmede “İş programım dolayısıyla bulunduğum İzmir’de İzmir Ticaret Borsamızda Genel Kurulumuza katılım sağladım.  Öncelikle ev sahipliği için İzmir Ticaret Borsasına çok teşekkür ediyorum.

Birliğimizin bu yıl 70. yılını kutluyoruz. TOBB, 70 yılda yerel bir kurumdan küresel bir aktöre dönüştü. 365 Oda ve Borsası, 65 Sektör Meclisi ile ülkemiz iş dünyasını tamamını hem coğrafi hem de sektörel anlamda bir araya topladı. Atlantik ile Pasifik arasındaki tüm özel sektör kurumlarının yönetimine seçildi ve Türk özel sektörün hak ve hukukunu uluslararası düzeyde savunan bir konuma gelindi” diye konuştu.

Üzen devamla “Birliğimiz Türkiye’nin otomobil üretme hayalini gerçekleştirmek için öncülük yaparak TOGG yatırımcılarını bir araya getiren, yurtiçinde mesleki eğitimden kara gümrük kapılarının modernizasyonuna, Kredi Garanti Fonu’ndan Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezleri’ne, lisanslı depolardan Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın kurulmasına, yurtdışında Türkiye Ticaret Merkezi açılmasına kadar çok geniş bir yelpazede özel sektöre hizmetler sunmakta, işlerini kolaylaştırmaktadır. Birliğimiz sonuç odaklı çalışmalarıyla sadece sorunları tespit edip dile getirmekle yetinmemiş, bunlara kalıcı çözümler önermiş ve hayata geçmesini sağlamıştır.” dedi.

Başkan Kaya Üzen son olarak “TOBB 78. Genel Kurulumuz ülkemize ve camiamıza hayırlı olsun. Değerli Birlik Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, TOBB Genel Kurul Divanına ve saygıdeğer yönetim kuruluna çok teşekkür ediyor,70 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #tobb #rifathisarcıklıoğlu #toplantı #kayaüzen #çanakkaleticaretborsası #izmirticaretborsası #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti