Advert
Advert
Advert

19 Mayıs’ta Yaktığın Ateş Sönmedi Sönmeyecek

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN Samsun’a çıkışının 103. Yıl Dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs’ta Yaktığın Ateş Sönmedi Sönmeyecek
19 Mayıs’ta Yaktığın Ateş Sönmedi Sönmeyecek Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1491 kez okundu.

İstanbul’dan Samsun’a yola çıkan Bandırma Vapuru, Anadolu’ya kurtuluşu müjdeleyen büyük komutanı götürüyordu. “Bir gemi yaklaştı Samsun'a sabaha karşı, Selâm durdu kayığı, çaparı, takası, selâm durdu tayfası” dizeleriyle Samsun’un Gazi ile kucaklaşmasını ne de güzel anlatmıştır Cahit Külebi.

19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk’ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, amacıyla başlattığı ulusal hareketten çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımıdır.

Bugün aynı zamanda, tarihe yön veren Ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 141. yılını da kutlamış oluyoruz.

19 Mayıs 1919 günü başlattığı bağımsızlık savaşı ile Türk Ulusu'nu uçurumun kenarından alan Ebedi Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda hiç yılmadan mücadele etmeye devam edecek olan Türk gençliğine olan inancımızı diri tutacak ve Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.

Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, doğumunun 141. yılında Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #chp #özgürceylan #19mayıs1919 #gazimustafakemalatatürk #mesaj #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti