Advert
Advert
Advert

Başkan Pehlivan, tekrar imar barışı istiyoruz

Başkan Pehlivan, tekrar imar barışı istiyoruz
Başkan Pehlivan, tekrar imar barışı istiyoruz Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 763 kez okundu.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan maddi imkansızlıklardan dolayı da başvuru yapamayan kişiler için yeni bir imar affı istedi. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan yaptığı açıklamada;  “Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorunlarının çözülmesi amacıyla 2018 yılında hayata geçirilen İmar Barışı'nda yaklaşık 30 bin kişinin, eksik başvuru, son ödeme tarihini geçirme, uydu görüntülerindeki uyuşmazlık ve en önemlisi maddi sorunlar nedeniyle belgeleri iptal oldu yada başvuru yapamadılar.  Mağdurlar için şimdi yeni bir İmar Barışı istiyoruz.

 

İmar Barışı ile birlikte yaptıkları başvurular sonrasında uydu görüntüleri uyuşmazlığı, evrak eksikliği gibi nedenlerle yapı kayıt ruhsatı iptal edilenler, güncelleme ya da af getirilmesini istiyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı da başvuru yapamayan kişiler için de yeni bir imar affı isteniyor.

"YENİ BİR İMAR BARIŞI YA DA GÜNCELLEME İSTİYORUZ"

Kendi arazilerine yaptıkları evlerin veya hayvan barınaklarının yıkılmasıyla karşı karşıya geldiklerini belirten Ziraat Odası Başkanı İsmail PEHLİVAN;" Her kanun ve yönetmelikte olduğu gibi bu imar barışı yasasında da az da olsa hak- hukuk bilmeyen kötü niyetli ve rantçı insanlar oldu. Biz imar barışında mağdur olan veya yararlanamayanlar için yeni bir af talep ediyoruz. Tarımın hayvancılığın sürdürülebilmesi için imar barışı şart. Devletin orman, hazine ve vakıf arazisi hepimizin malı ve arazisi sayılır ve kutsaldır. Devletin adalet mekanizmasının devreye girerek binlerce ailenin yüzünü güldürmesini istiyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #bayramiç #bayramiçziraatodasıbaşkanı #ismailpehlivan #imar #af #başvuru #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti