Advert
Advert
Advert

81 İlde 81 Milyon Adım Çevre Yürüyüşü

81 İlde 81 Milyon Adım Çevre Yürüyüşü
81 İlde 81 Milyon Adım Çevre Yürüyüşü Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 757 kez okundu.

Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda, çevre kirliliğine dikkat çekmek, kirlenmeyi önleyecek çözüm yolları aramak ve yaşam alanlarının korunması için farkındalık yaratmak amacıyla 1972 yılında alınan kararla kabul edilen 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  21 Mayıs 2022 tarihindeki imzasıyla Türkiye’ye duyurduğu “Türkiye Çevre Haftası” kapsamında “81 İlde 81 Milyon Adım Çevre Yürüyüşü” Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tüm şehirlerde eş zamanlı olarak başlayan “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”ne Vali İlhami AKTAŞ’ın yanı sıra; Boğaz ve Garnizon Komutanı Mustafa Turhan ECEVİT, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, İl Genel Meclis Üyeleri Tülay ÖMERCİOĞLU ile Şener AKÇAY, çevre gönüllüsü vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin en büyük çevre hareketi “Sıfır Atık” temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası’ndaki “81 İlde 81 Milyon Adım Çevre Yürüyüşü” Golf Çay Bahçesinden başladı ve Hamidiye Tabyalarında sona erdi.

 

Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler Hamidiye Tabyasındaki Çevre Müfettişi Çocuk Şenliği etkinliği ile devam etti.

Çevre, doğa, sıfır atık ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında çocukların bilinçlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen Çevre Müfettişi Çocuk Şenliği etkinliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği stantları gezen Vali İlhami AKTAŞ, çocuklarla yakından ilgilenerek çevre bilinci konusunda sohbet etti ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

 

Çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin ortak çevre bilinciyle mümkün olacağını belirten Vali İlhami AKTAŞ, “Çevrenin korunması ve gelecek nesillere bozulmadan aktarılması en önemli hedeflerimizdendir. Çevre haftası dolayısıyla yapılan etkinliklerin toplumun farkındalığını ve duyarlılığını artırmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #dünya #çevre #günü #çevreyürüyüşü #sıfıratık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti