Advert
Advert
Advert

Trakya Bölgesine Yapılan Hayvan Sevkleri ile İlgili Güvenlik Önlemleri Toplantısı

Kurban Bayramı öncesi Trakya Bölgesine Yapılan Hayvan Sevkleri ile İlgili Güvenlik Önlemleri Toplantısı Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında gerçekleştirildi.

Trakya Bölgesine Yapılan Hayvan Sevkleri ile İlgili Güvenlik Önlemleri Toplantısı
Trakya Bölgesine Yapılan Hayvan Sevkleri ile İlgili Güvenlik Önlemleri Toplantısı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 619 kez okundu.

Deniz Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya; Lapseki Kaymakamı Fatih ÇELİKKAYA, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan ORAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir SEVİNÇ ve ilgili kurum personelleri katıldı.

 

Toplantıda; Trakya bölgesinin şap hastalığı ve koyun keçi vebasından arilik statüsünün korunabilmesi amacıyla yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’un Avrupa yakasına kurban amaçlı götürülecek olan hayvanların Trakya bölgesine geçiş noktalarında alınacak tedbirler ve uygulamalar, 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinde oluşturulacak kontrol noktaları, gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra kurban amacıyla Anadolu’nun değişik yerlerinden İstanbul Avrupa yakasındaki geçici kurban satış yerlerine sevki yapılan hayvanların ve evraklarının sadece Lapseki merkez iskele ile 1915 Çanakkale Köprüsünden geçirilmesi konuları görüşüldü.

 

Vali İlhami AKTAŞ, Kurban Bayramı öncesi yapılacak kurbanlık hayvan sevklerinin sorunsuz bir şekilde sağlanması konusunda ilgili kurumların koordinasyon içerisinde çalışması için kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi.

 

Toplantı görüş ve önerilerin ardından son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çananaklevaliliği #ilhamiaktaş #trakyabölgesi #kurbanbayramı #toplantı #önlem #şaphastalığı #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti