Advert
Advert
Advert

Çardak Feribot İskelesi kapatıldı

Çardak Feribot İskelesi hakkında en yetkili kişi olan Çardak Belediye Başkanı Metin SEMERCİ’nin açıklamaları;

Çardak Feribot İskelesi kapatıldı
Çardak Feribot İskelesi kapatıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1309 kez okundu.

Başkan Semerci şu açıklamalarda bulundu: "Çardak Feribot İskelesi gibi, GESTAŞ’a ait Gelibolu ve Çanakkale feribot iskeleleri dahil iskelelere İşletme izin belgeleri 1 yıl süreli verilmektedir. Biz de gerekli izinleri almak üzere 12.04.2022 tarihinde Ankara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tershaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Bakanlık; Çanakkale Liman Başkanlığına gerekli kontrol ve denetimleri yapmak üzere görevlendirmiş ve 31.05.2022 tarihinde iskelemize gelerek her türlü kontrol ve denetlemeler başarılı bir şekilde geçilmiş olup, Ankara Bakanlığa olumlu görüşleriyle beraber, onay için gönderilmiştir.

Şuan için İskelemiz; bakanlıktan olumlu veya olumsuz yazı gelmediği için tedbir amaçlı, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından geçici olarak işletmeye kapatılmıştır.

İskelemizin eski olduğunu biliyoruz, lakin çürük veya emniyetsiz değildir, buna dair herhangi bir rapor yoktur. Bizler yaptığımız işin, ciddiyetinin ve hayati önem taşıdığının farkındayız.

İskele yenilemesi hakkında kısa bir bilgi de vermek istiyorum. İskeleyi yenilemek adına ilgili bütün kurumlardan izinleri alarak projelerimizi 05.11.2020 tarihinde Bakanlığa sunduk ve onay beklemekteyiz. Gerekli onaylar alındıktan sonra en kısa zamanda iskele inşaatına da başlanacaktır.

Gelibolu-Çardak hattında, gemi ve iskeleler dahil 100’e yakın vatandaşımız çalışmaktadır. Bölge için çok büyük bir istihdam kaynağıdır. Bizler iskelenin devamlı kapanacağını asla düşünmüyoruz, en kısa zamanda işletme izin belgemizin gelmesini ve derhal çalışmaya başlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çardakbelediyesi #başkan #metinsemerci #feribotiskelesi #gestaş #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti