Advert
Advert
Advert

Anne ve Baba Destek Grup Çalışmaları Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi bünyesinde üç ayrı mahallede kentlilere hizmet veren Sosyal Yaşam Evleri’nde birinci dönemi online ve ikinci dönemi yüz yüze olarak gerçekleştirilen Anne ve Baba Destek Grup Çalışmaları tamamlandı.

Anne ve Baba Destek Grup Çalışmaları Tamamlandı
Anne ve Baba Destek Grup Çalışmaları Tamamlandı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1232 kez okundu.

AÇEV’in gönüllü eğitmenleri tarafından sürdürülen Anne ve Baba Buluşmalarına katılan ebeveynler, çocukları ve Sosyal Yaşam Evi katılımcıları ile birlikte Özgürlük Parkı’nda yıl sonu etkinliği kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği’nde buluştu. Anne ve Baba Destek Eğitimi, Çanakkale Belediyesi tarafından salgın döneminde online ortamda, Mart 2022 tarihinden itibaren ise yüz yüze olarak Barbaros ve Troia Sosyal Yaşam Evinde gerçekleştirildi. AÇEV gönüllü eğitimcileri Hatice Okyar ve Erdal Akkol rehberliğinde, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Sosyal Yaşam Evleri sosyal hizmet uzmanları, Özel Eğitim Uzmanı İsmail Açar ve Gönüllü Baba Destek Eğitimcileri Bora Demir, Umut Çiftçi, Murat Özer, eğitimlere katılan babalar ve annelerle bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında çocuklar ve büyükler birlikte uçurtmalarını gökyüzünde özgürce dalgalandırarak, keyifli bir gün geçirdi. Etkinlik sonundan Anne ve Baba Buluşmaları katılımcısı ebeveynlere katılım belgeleri verildi.

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından çocuk gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Anne ve Baba Destek Programı ve Buluşmaları uygulamaları, Çanakkale Belediyesi ile düzenlenen ortak bir protokolle beş yıldır gerçekleştirilmektedir. Program kapsamında; anne ve babaları ebeveynlik rollerinde desteklemek, çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirmek, çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek, olumsuz disiplin yöntemlerini azaltmalarını sağlamak, haklar ve sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirmek amacıyla eğitimler düzenleniyor.

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)25 yıldır, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anneler, babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Eğitim programları ve saha çalışmalarının yanı sıra, toplumsal farkındalığı artırmak, bilinç ve destek oluşturmak üzere farkındalık ve savunu faaliyetleri gerçekleştiriyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde de özellikle vurgu yapılan, erken çocukluk döneminde nitelikli eğitim, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ailelerin rolü, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaşam boyu öğrenme konularına tüm faaliyetlerinin içinde yer veriyor. Sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle yeterli destek alamayan çocuklar olarak belirlediği hedef kitlesinin ihtiyaçlarını araştırmalarla saptayıp bu ihtiyaca cevap verecek şekilde geliştirdiği bilimsel temelli eğitim programlarını iş birlikleriyle hayata geçiriyor.

 

Anne ve Baba Buluşmalarına katılmak isteyen kentlilerimiz, Çanakkale Belediyesi Esenler, Barbaros, Troia Sosyal Yaşam Evlerine gelerek mesai saatleri içerisinde kayıt yaptırabilirler. 3-6 yaş aralığında çocuğu olan anne ve babalara uygun olan programa aşağıdaki iletişim adreslerinden ön kayıt yaptırarak, Ekim ve Mart ayında yeniden başlayacak eğitim programında yerinizi alabilirsiniz. Evinize yakın Sosyal Yaşam Evine çocuklarınız ile birlikte gelerek, oyun odalarında okul öncesi öğretmenleri tarafından programlanan eğitim çalışmalarından da yararlanabilirsiniz.

 

TROİA SOSYAL YAŞAM EVİ

Barbaros Mahallesi Hacı Faik cd. Gazi Sokak No: 9 (Ahmet Taner Kışlalı Parkı Arkası)

0. 286. 218 29 65

 

ESENLER SOSYAL YAŞAM EVİ

Esenler Mahallesi Demokrasi Cad. No: 17

0.286.212 22 66

 

BARBAROS SOSYAL YAŞAM EVİ

Barbaros Mahallesi Aziziye Cad. Kardelen Apt. No: 40 / A (Kütüphane Yanı)

0.286 217 72 12

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #açev #anne #baba #destek #çalışma #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti