Advert
Advert
Advert

Gastro Çanakkale Çalışmaları Kapsamında Paydaşlar Eceabat İlçe Ziyareti Gerçekleştirdi

Çanakkale’nin gastronomi turizminin geliştirilmesini amaçlayan paydaşlar, 28.07.2022 Perşembe günü Eceabat İlçesinde ziyaretler gerçekleştirdiler.

Gastro Çanakkale Çalışmaları Kapsamında Paydaşlar Eceabat İlçe Ziyareti Gerçekleştirdi
Gastro Çanakkale Çalışmaları Kapsamında Paydaşlar Eceabat İlçe Ziyareti Gerçekleştirdi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1057 kez okundu.

Eceabat Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen programda paydaşlar öncelikle Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli’yi makamında ziyaret ederek ilçenin markalaşma çalışmaları ile ilgili olarak istişarelerde bulundular.

Eceabat Belediye Başkanı Sami Zileli ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Belediye Meclis Üyesi Timur Koşal, Belediye Meclis Üyesi Beşir Erdinç Tursun, Maydos Restaurant Sahibi Hanifi Aras, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, ÇOMÜ Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Öğr. Gör. Adnan Şimşek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ramazan Eren, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Yıllar Adalı, Human 17 Derneği Başkanı Naci Hasan Efendi yer aldı.

Daha sonra paydaşlar ilçenin bağcılık sektöründe önemli markaları olan Suvla, Asmadan Bağcılık ve Şarapçılık, Maydos Restaurant, Hotel Caeli & Caeli Winery firmalarını ziyaret ederek firma yetkililerinden çalışmaları ile ilgili bilgiler aldılar.

Ziyarette ayrıca Gelibolu Yarımadası'nın Çanakkale Boğazı'na bakan tarafında, Eceabat İlçesi içinde yer alan Maydos Kale olarak da bilinen Maydos Kilisetepe Höyüğü ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Eceabat Kaymakamlığı ve Tarihî Alan Başkanlığı işbirliğiyle Kilitbahir Köyü'nün mevcut tarihî ve doğal dokusunu değerlendirerek ilçeye yeni bir turizm ürünü kazandırabilmek ve kültürel mirasın hem gelecek nesillere aktarılması hem de yerel halk için sosyo-ekonomik katkıya dönüştürülebilmesi amacı ile tasarlanan Kilitbahir Seyir Terası ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ziyaretler ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen “Gün geçtikçe önem kazanan gastronomi turizmi kapsamında yöresel yiyeceklerin ziyaretçilerin destinasyon tercihinde önemli bir paya sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle gastronomi turizminin Çanakkale’mizde geliştirilmesi ve yeni destinasyonların oluşması önem arz etmektedir. Bunun için sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademik camianın içinde bulunduğu paydaşlarımız ile ilçe ziyaretlerimizi sürdürerek sinerji oluşturmaktayız.

Bugün de paydaşlarımız ile Eceabat Belediye Başkanımız ev sahipliğinde İlçemizin özellikle gastronomi konusundaki değerleriyle alakalı ve bunların yanında tabii ki, muhteşem tarihi ve doğasıyla alakalı bir gezinti yapma imkânı bulduk. Eceabat Belediye Başkanımıza ve firmalarımızın yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Kaya Üzen ziyaretlerde hem tarım hem gastronomi sektörüne hizmet edecek, bölgenin nitelikli turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlanması ve sürdürülebilir tarımsal üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefiyle üretimden markalaşmaya, eğitimden tanıtım faaliyetlerine kadar çok geniş bir konseptte yapılacak çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunulduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çtb #kayaüzen #eceabat #firma #eceabatbelediyesi #gastronomi #ziyaret
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti