Advert
Advert
Advert

Ayvacık Şapköy ‘de Fıstık Hasat Şenliği Düzenlendi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ayvacık İlçesi Şapköy Köyünde Antep fıstığı hasat şenliği düzenlendi.

Ayvacık Şapköy ‘de Fıstık Hasat Şenliği Düzenlendi
Ayvacık Şapköy ‘de Fıstık Hasat Şenliği Düzenlendi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1018 kez okundu.

Antep Fıstığı Hasat Şenliğine; Vali İlhami AKTAŞ ve Eşi Songül AKTAŞ, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, AK PARTİ İl Başkanı Naim MAKAS, Şapköy Muhtarı Nevzat KAPTAN, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Fıstık hasat şenliği programı, Vali İlhami AKTAŞ, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve beraberindeki heyet tarafından Şapköy köyünde edilen duaların ardından Antep fıstığının ağacından hasat edilmesi ile başladı.

Ardından köy meydanında üreticiler tarafından yetiştirilen ürünlerin sergilendiği stantları gezen Vali İlhami AKTAŞ ve Eşi Songül AKTAŞ, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve beraberindekiler, ürünler hakkında bilgi alarak, üretim safhasında çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisini gezdiler.

Şapköy Köyü Muhtarı Nevzat KAPTAN ve üreticilerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, Antep Fıstığının, yetiştirilmesinden hasadına kadar yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, bol kazançlar temennisinde bulundu.

Şapköy köyü meydanında devam eden Antep Fıstığı Hasat Şenliği töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Antep Fıstığı Hasat Şenliği töreninde, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ ve Şapköy Muhtarı Nevzat KAPTAN tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmaların sonrasında, müzik dinletisi ve Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardında tören programında; Vali İlhami AKTAŞ, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve protokol üyeleri tarafından en kaliteli Antep fıstık üretimi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ile fıstık yetiştiriciliği eğitimine katılan vatandaşlarımıza katılım belgesi ve sertifikaları verildi.

Daha sonra konuklara hasat edilen Antep fıstığı ikramının ardından Tarım Sigortalarının Önemi ve Fıstık Yetiştiriciliği hakkında yapılan bilgilendirmenin sonrasında Antep Fıstığı Hasat Şenliği programı son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #akpartimilletvekili #jülideiskenderoğlu #ayvacık antepfıstığı #hasatşenliği #şapköy #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti