Advert
Advert
Advert

Turan, Çanakkale’deki Programlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Turan, Çanakkale’deki Programlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Turan, Çanakkale’deki Programlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 463 kez okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’deki programlarını ara vermeden sürdürüyor. Turan, Ahilik Haftası Kutlama Programları kapsamında Yalı Camii’nde gerçekleştirilen Ahi ikramına katıldı.

                   

Ahilik kurumu ve kavramının sadece geçmişte kalan bir değer olmadığını ve çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Turan, “Ahilik, Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan, sadece ticari faaliyetlerin değil toplumsal ilişkilerin düzenlenmesi anlamında da önemli bir yeri olan çok köklü bir oluşumdur. Görünürde, esnaf ve sanatkârların kendileri ve halka olan ilişkilerinde düzenleyici kurum olarak öne çıksa da Ahilik, maddi ve manevi anlamda kültürel ve ahlaki değerler üzerine kurulu yapısı ile yüzyıllardır sektöre rehberlik etme konumunda olan bir teşkilatlanmadır.” şeklinde konuştu.

                      

Ahilik yapılanmasının öneminin altını çizerek açıklamalarına devam eden Turan, “Ahilik yapılanması isim olarak zaman içinde değişse de teşkilat yapısının bozulmaması çok önemli. Günümüzdeki adıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odası olan ahilik teşkilatının özünü kaybetmeden faaliyetlerini sürdürmesi, kültürümüzü, inancımızı, kimliğimizi oluşturan hemen her değerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarabilmemiz açısından ayrıca kıymetlidir. Birçok açıdan böyle kıymetli değerleri devam ettirme sorumluğunu sürdüren, şehrimizin hem ekonomisine hem de manevi değerlerine sahip çıkarak Ahilik teşkilatının günümüzdeki temsilcileri esnaf ve sanatkârlarımıza bugüne kadar olduğu gibi destek olmaya, her türlü talep ve sorunlarında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşehrilerimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #akparti #çanakkalemilletvekili #bülentturan #ahilikhaftası #program #ahi #ikramı #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti