Advert
Advert
Advert

2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Gerçekleşti

2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Gerçekleşti
2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Gerçekleşti Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1167 kez okundu.
Advert

Trakya üniversiteler Birliği (TÜB) himayesinde ve Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı (NEM2022) İğneada-Kırklareli’nde gerçekleştirildi.

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı sağlayan uluslararası konferans programının açılış törenine;  Kırklareli Valisi Birol Ekici, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı Yeğin, birçok bilim insanı ve davetli konuşmacı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur,  konferansın; sanayinin bilim ve üniversiteler ile olan ilişkisinde kritik bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: