Advert
Advert
Advert

ÇANAKKALE ÖRNEK PROJELERLE YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

ÇANAKKALE ÖRNEK PROJELERLE YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
ÇANAKKALE ÖRNEK PROJELERLE YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 525 kez okundu.

Çanakkale’mizin Ayvacık ilçesinin Tuzla bölgesinde Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması için ilk adım atıldı.

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi öncülüğünde çalışmaları başlatılan ve kurucu ortakları İl Özel İdaresi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve Ayvacık Belediyesi olan Çanakkale ili Ayvacık ilçesinde uygulanacak Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Başvuru Projesi onaylandı ve Ön İnceleme Etüt Çalışması tamamlandı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen; “Türkiye jeotermal enerji kaynakları bakımından dünyada 7’nci, Avrupa’da ise 1’inci sırada yer alıyor. Jeotermal seracılıkta 5 bin 400 dekar alan büyüklüğü ile dünya birincisiyiz. Ancak potansiyelimiz çok daha yüksek. Günümüzde küresel ısınmanın doğurduğu bir iklim krizi yaşanıyor. Jeotermal tarım ile iklim şartlarına bağlı kalmaksızın üretim yapabiliyorsunuz. Doğal olarak bu büyük bir nimet ve bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Bu amaçla çalışmalarına başladığımız, ilimizde 11 ay üretim yapılabilen Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Başvuru Projesi onaylandı ve Ön İnceleme Etüt Çalışması tamamlandı. Yaklaşık 2.423 dekarlık alanda kurulması planlanan Ayvacık Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Projemiz faaliyete geçtiğinde yıllık 65 bin ton yaş meyve ve sebze üretimi ile ilimiz bölgenin üretim üssü haline gelecek, üretilecek ürünlerimiz daha uygun fiyatla ve daha kısa sürede bölgedeki tüketicilere sunulmasının sağlanacak ve Çanakkale’mizden yapılan tarım ürünleri ihracatına ivme kazandıracaktır.

Çanakkale Ayvacık Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB, yüzde 90'ı kadın olmak üzere doğrudan 2 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacaktır.

İlimize, bölgemize değer katacak ve yatırım, istihdam, üretim hedeflerimize katkı sağlayacak üretim üssü Ayvacık Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB ilimize, ülkemize hayırlı olsun. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye, Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, Değerli Grup Başkan Vekilimiz Sn.Bülent Turan’a,Değerli Vekilimiz Sn.Jülide İskenderoğlu’na, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sn.Erdem Karadağ’a ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkaleticaretborsası #kayaüzen #çanakkaleticaretborsasıbaşkanı #proje #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti