Advert
Advert
Advert

Vali İlhami Aktaş, İnkaya Mağarası Kazı Çalışmalarını İnceledi

Vali İlhami Aktaş, İnkaya Mağarası Kazı Çalışmalarını İnceledi
Vali İlhami Aktaş, İnkaya Mağarası Kazı Çalışmalarını İnceledi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 840 kez okundu.

Vali İlhami AKTAŞ, Çan ilçesi Bahadırlı köyünde bulunan, Türkiye'de halen devam eden 6 mağara kazısından birisi olan ve Batı Anadolu'da bilinen ilk ve tek Paleolitik Dönem mağarası olan İnkaya Mağarası, kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle kazının belgesel çekimini gerçekleştiren yapımcılar Sacit ALTUN ve Çetin ÖZDEMİR’ in de bulunduğu incelemelerde Vali İlhami AKTAŞ’ a Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail ÖZER tarafından İnkaya Mağarasında yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail ÖZER tarafından Vali İlhami AKTAŞ’ a İnkaya Mağarası kazılarında Orta Paleolitik Dönemde (250 bin -50 bin yıl) bölgedeki çakmaktaşı ve sıcak su kaynakları nedeniyle yoğun bir insan yerleşiminin varlığının ortaya çıkarıldığı, şu ana kadar 20 bin civarında yontma taş alet ve parçası elde edildiği ve kazının bilimsel bulguları sayesinde Paleolitik Dönemde Anadolu ile Balkanlar arasındaki insan göçlerine de ışık tutacağı bilgileri verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail ÖZER, desteklerinden dolayı Vali İlhami AKTAŞ’ a teşekkür etti.

İnkaya Mağarası Kazı çalışmalarının hem bölge hem de ülke turizmi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail ÖZER ve ekibine kazı çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #inkayamağarası #kazı #çalışma #çan #bahadırlıköyü #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti