Advert
Advert
Advert

ARTIK 'ANNE DOSTU HASTANE'YİZ

 ARTIK 'ANNE DOSTU HASTANE'YİZ
 ARTIK 'ANNE DOSTU HASTANE'YİZ Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 904 kez okundu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, hayata geçirdiği uygulamalarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından "Anne Dostu Hastane" unvanı almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı'nın anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Anne Dostu Hastane" Programı kapsamında, hastanemiz, "Anne Dostu Hastane" unvan ödülüne layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte olan “Anne Dostu Hastane Programı” programı doğrultusunda, anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik travay, doğum, lohusa odalarında gebelerin kendilerini ev ortamında rahat hissedebilmeleri, hareket özgürlüğü sağlayabildikleri ve istediği uygun bir refakatçi ile kalabilecekleri alanlar oluşturuldu.

Anne Dostu Hastane Programı kapsamında gerekli tüm eğitimleri alan nitelikli sağlık personeli ile anne sağlığı hizmetlerinin niteliği ve niceliği arttırılarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlayan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’ndan bir heyet tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde 'Anne Dostu Hastane' olmaya hak kazandı.

Güvenli ve kaliteli gebelik süreci geçirmek ve doğum hizmeti almanın bütün anne adaylarının hakkı olduğunu ifade eden Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, " Hastanemizde doğum hizmeti anne ve bebek odaklı verilmektedir. Gebelerin kendilerini rahat, konforlu ev ortamında hissedebilmeleri sağlanmaktadır.

“Anne Dostu Hastane” uygulamalarını hayata geçiren sağlıkta kalitenin artmasına destek olan herkese teşekkür ederim." dedi.

                                                                                         Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkaleilsağlıkmüdürlüğü #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #sağlıkbakanlığı #annedostuhastane # #hasankeser #gebe #doğum #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti