Advert
Advert
Advert

Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi

Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi
Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 684 kez okundu.

AFAD Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ve Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali ERBAŞ'ın katılımları ile Diyanet İşleri Başkanlığının merkez ve tüm taşra teşkilatları ve tüm Kuran kurslarında eş zamanlı deprem anı, çök-kapan- tutun ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Çanakkale’de İl Müftülüğüne bağlı Merkez Kınalı Kuzular 4-6 Yaş Kur'an Kursunda gerçekleştirilen deprem anı, çök-kapan- tutun ve tahliye tatbikatı Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Çök-Kapan- Tutun ve Tahliye Tatbikatına İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, AFAD Müdürü İbrahim TARI, AFAD personeli, Müftülük personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale İl Müftülüğü hizmet binası ile 11 ilçemizdeki müftülüklerde ve il genelindeki müftülüğümüze bağlı yatılı ve gündüzlü Kur'an kurslarında eş zamanlı gerçekleştiren tatbikat öncesinde İl Müftülüğü personeline, öğretmenlere ve öğrencilere AFAD yetkilileri tarafından Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikat hakkında eğitimler verildi.

Verilen eğitimin ardından deprem anı alarmlarının çalması ile başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonu alan İl Müftülüğü personeline, öğretmenlere ve öğrenciler tehlike geçti bilgisinin ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak binadan tahliye edildiler. Acil toplanma alanında toplanılması ile birlikte sona eren tatbikatın sonunda Arama Kurtarma Aracı hakkında öğrencilere AFAD personeli tarafından bilgi verildi.

Tatbikatın ardından öğrencilerle bir araya gelen Vali İlhami AKTAŞ, öğrencilerle yakından ilgilenerek, öğrencilere hediyeler verip, derslerinde başarılar diledi.

Herhangi bir doğal afetle karşılaşıldığında hazırlık seviyesinin en üst düzeyde olmasının önemine değinen Vali İlhami AKTAŞ, “Depremi engelleyemeyiz ancak alacağımız tedbirlerle can ve mal kayıplarını azaltabiliriz. Allah, gerçeğini yaşatmasın, tüm afetlerden korusun” diye konuştu.

Vali İlhami AKTAŞ,  Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatının sonunda tatbikata katılan personele teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalevalisi #ilhamiaktaş #afad #tatbikat #tahliye #öğrenci #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti