Advert
Advert
Advert

Gebe Okulunda Anne Adaylarıyla Birlikte Baba Adayları da Eğitim Alıyor

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gebe Okulunda, bilinçli bir gebelik süreci geçirmek ve doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için uzman ekip tarafından verilen eğitimlere anne adaylarıyla birlikte baba adayları da katılıyor.

Gebe Okulunda Anne Adaylarıyla Birlikte Baba Adayları da Eğitim Alıyor
Gebe Okulunda Anne Adaylarıyla Birlikte Baba Adayları da Eğitim Alıyor Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 807 kez okundu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi‘nden yapılan açıklamada; “Yaklaşık 5 yıldır faaliyette bulunan ve bugüne kadar  1456 kişinin yararlandığı okulumuzda , eğitim ebelerimiz  tarafından gerçekleştirilen toplamda 6 modül  24 saat olarak verilen eğitimlerde; egzersiz ve nefes teknikleri yanında anne adaylarının hamilelikleri süresince karşılaştıkları sorunların çözümü, beslenme, hamilelikte gerekli tetkik ve testler, doğum öncesi ve sonrası yaşanan problemler, psikolojik değişimler,doğum ve kasılmalarla baş etme,lohusalık ve yenidoğanın bakımı, anne sütü ve emzirme gibi önemli konular hakkında bilgilendirmeler yapılırken danışan anne adaylarının sağlıklı bir gebelik, doğum ve lohusalık süreci geçirmeleri amaçlanıyor.

Hafta sonlarında baba adaylarının da eğitime alındığı gebe okulumuzda doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitim alarak eşlerini yalnız bırakmıyor. Eğitime katılan baba adayları eşleri ile bebek yıkama, bez değiştirme, gaz çıkarma ve endorfin masajı eğitimlerini uygulamalı olarak öğreniyor.

Okulumuzda eğitim alanların kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamanın yanı sıra eşler arasında güçlü ilişkiler ile anne adayına doğum sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler veriliyor” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #gebe #okul #anne #baba #çanakkalemehmetakifersoydevlethastanesi #eğitim #doğumsüreci sağlık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti