Advert
Advert
Advert

Avuç İçi Kadar Mutluluk

Avuç İçi Kadar Mutluluk
Avuç İçi Kadar Mutluluk Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1256 kez okundu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü prematüre bebekler ve aileleri ile birlikte kutlandı.

Dünya Prematüre Günü etkinliği dolayısıyla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi konferans salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, hastanede prematüre olarak doğarak tedavi görmüş bebekler ile onlar için büyük emek harcamış sağlık çalışanları bir araya geldi.

Zamanından önce doğan bebeklerin, yaşama tutunma mücadelelerine ve ailelerinin yaşadıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturma amacı ile dünyada ve Türkiye'de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü olarak kutlanıyor. Halk Sağlığı Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Yener Tutaş, Uz. Dr. Selim Yavuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hemşireleri, Doğum Ünitesi ebeleri, bebekler ve ailelerinin katıldığı etkinlikte sunum yapan Neonatoloji Uzmanı Dr. Müge Üstkaya Sungur “Prematüre bebeklerimizi sağlıkla annesine ve ailesine kavuşturabilmek, ileride sağlıklı birer birey olarak görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir.

Bu küçücük bedenlerin hayata bağlandığı yer olan Yenidoğan  Yoğun Bakımımızda çok iyi bir ekibimiz var. Burada büyük bir özveri ile çalışan tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bebeklerimiz başta olmak üzere, ailelerimiz ve büyük emeklerle onları yaşatmaya çalışan yenidoğan ekibimizin Dünya Prematüre Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #mehmetakifersoydevlethastanesi #dünyaprematüregünü #bebek #aile #kutlama #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti