Advert
Advert
Advert

Başkan Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Başkan Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Başkan Gökhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1004 kez okundu.

Engelli bireylerimizin sağlıkları, hakları ve mücadeleleri her zaman için tüm dünyanın en önemli meselelerinden biri olmuştur. Dolayısıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, uluslararası çapta farkındalık yaratılması adına oldukça önemli bir gündür.

Engelli bireylerimizin sahip oldukları fiziki veya mental engellere daima empati ile yaklaşmalı, bu zorlukların üstesinden gelebilmenin güçlüğünü idrak edebilmeliyiz. 'Farklı' olarak etiketlememeli, dışlamamalı, hayatın her alanında ellerinden tutup destek olmalıyız. Kaldı ki, hep birlikteysek eğer bu gemide; adımlarımızın biçiminin, öğrenme şeklimizin, sesimizin tonunun veya sessizliğimizin ne üstünlüğü veya ne yoksunluğu var bir başkasından? Önemli olan karşılıklı hoşgörü, sevgi ve saygı değil midir her zaman? Zaten hep dile getirdiğimiz üzere sevgi varsa, engel yoktur…

Dolayısıyla bizler de Çanakkale Belediyesi olarak daima bu anlayışın yolunda giderek engelli bireylerimizin ve ailelerinin refahı, mutluluğu için çalışmalarımızı yürütmeye; kent yaşamında rahat edebilmeleri, sosyal hayatta doyasıya var olabilmeleri, çalışma hayatında 'Ben de buradayım' demeleri için onları desteklemeye büyük bir mutlulukla devam ediyoruz.

Birlikteliğimizin katlanarak artması adına, yüreklerin ve vicdanların engelsiz olmasını temenni ettiğim 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, tüm engelli kardeşlerime sağlıklı bir yaşam ve engelleri birlikte aşabileceğimiz güzel günler diliyorum.

 

Sevgi ve saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyebaşkanı #ülgürgökhan #3aralık #dünya #engelliler #günü #mesaj #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti