Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ İle Öz Sağlık – İş Sendikası Arasında Sözleşme İmzalandı

ÇOMÜ İle Öz Sağlık – İş Sendikası Arasında Sözleşme İmzalandı
ÇOMÜ İle Öz Sağlık – İş Sendikası Arasında Sözleşme İmzalandı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2218 kez okundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Öz Sağlık – İş Sendikası arasında üniversite bünyesindeki 540 sağlık işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Sözleşmenin yürürlük süresi değiştirilerek Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP) ile uyumlu hale getirildi.

Üniversite Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Öz Sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Hastaneler Başmüdürü Serap Yontar, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Adem Yavuz, Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, TİS ve Mevzuat Uzmanı Ecrin Ferah, Çanakkale Şube Başkanı Recep Esen ve hastane idarecileri katıldı.

Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başarılı geçen toplu iş sözleşme sürecinde sendikanın sağlık işçileri adına talep ettiği hakların, çalışan memnuniyeti ve iş verimi açısından kendileri için de önemli olduğunu vurgularken, toplu iş sözleşmesinin taraflara hayırlı olmasını diledi.

İmza töreninde konuşan Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, sözleşmenin sağlık işçilerine hayırlı olmasını dilerken, Sendika olarak işçi-işveren ilişkilerinde yeni nesil sendikal anlayış ile hareket ettiklerini, işçi hakları kadar işyerinin devamlılığı ve hukukuna da saygı gösterildiğini ifade etti.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sağlık işçilerinin eski sözleşmeye oranla daha fazla hak ve kazanımlara kavuştuğunu dile getiren Devlet Sert, en büyük değişikliğin ise sözleşmenin yürürlülük süresinin değiştirilerek KÇP ile uyumlu hale getirilmesinin olduğunu ifade etti.

Toplu  iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Öz Sağlık – İş Sendikası Çanakkale  Şube Başkanı Recep Esen de müzakere sürecini özetlediği konuşmasında, elde edilen kazanımların hem işçi, hem de  işveren açısından önemli olduğunu belirtti, “İşyerinde sağlanan huzur, çalışana dolayısıyla da  işyerine yansıyacaktır. Süreçte sağlanan olumlu yaklaşımlarından dolayı Üniversite yönetimine teşkilatımız ve üyelerimiz adına teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #özsağlık #işsendikası #işçi #sağlık #sözleşme #imza #kçp #çomürektörü #sedatmurat #devletsert #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti