İl Jandarma Komutanlığı Havadan Denetim Gerçekleştirdi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yer alan karayolları üzerinde 13 Mayıs 2019 günü 11.00-13.00 saatleri arasında havadan helikopterle trafik denetimi faaliyeti yapılmıştır.

- - Kategorilenmemiş - 2019-05-14 14:34:02

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre;

 

''Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yer alan karayolları üzerinde 13 Mayıs 2019 günü 11.00-13.00 saatleri arasında havadan helikopterle trafik denetimi faaliyeti yapılmıştır.

Bu kapsamda “algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi maksadıyla, havadan trafik denetimi için görevlendirilen Mİ-17 genel maksat helikopteri ile sağ şeritte veya uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme/makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek“ konularında havadan denetim yapılmıştır. Denetim esnasında sürücülere emniyetli bir sürüş için emniyet kemeri takmanın önemi anlatılmış; sürücüler, başıboş hayvanların karayoluna aniden çıkabileceği konusunda ikaz edilmiştir.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından dördüncüsü yapılan havadan denetim faaliyeti Çanakkale-Çan Karayolu Kirazlı, Çan-Çekiçler ile Yenice-Gölet Mevkii Yol Kontrol Noktalarında yapılmış olup, bu faaliyetle eş zamanlı olarak belirtilen noktalarda 3 Jandarma Trafik Timi ve 3 Jandarma Asayiş Timi görevlendirilmiştir. Yapılan denetim sonucunda 5 araç sürücüsü hakkında 1.175,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Basın ve halkımızın bilgisine sunarız.''

Günün Diğer Haberleri