DEVA PARTİSİ ADAYI BENLİ İZ BIRAKTI

DEVA PARTİSİ ADAYI BENLİ İZ BIRAKTI

Gündem - 2024-03-28 11:30:26 Bu içerik 620 kez okundu.

 

 

DEVA Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı Davut Gazi Benli, adaylar arasında, farklı söylemleri, duruşu ve vizyonuyla en dikkat çeken isimlerden biri.

Çanakkale'nin, Aslanca mahallesinin, Çan kökenli tecrübeli bir siyasetçisi o.

90'lı yıllarda Sincan Belediyesi bilgi işlem ve teftiş kurulu müdürlüğü ile başlayan yerel yönetim tecrübesi, TBMM siyasi parti gruplarında danışmanlığıyla ve tercümanlıklarıyla, oradan da bürokrasideki ve diplomasideki başarılarla dolu kariyeriyle taçlandı. Bir dönem ABD Temsilciler Meclisi ve Parlamentosunda bile danışmanlık yaparak yıllardır Çanakkale kamuoyunda hep ilgiyle izlendi.

31 Mart yerel seçimlerinde DEVA Partisi'nden aday gösterildiğinde kendisiyle ilk temas eden Çanakkaleli gazeteci ben oldum. Kampanya başında DEVA Partisi İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında onun bu seçimlerde Çanakkale siyasetine renk getireceğinin ilk işaretlerini almıştım. Bir kere konularına hakim, hazırlıklı, dolu dolu konuşan, nitelikli bir siyaset adamıyla karşılaştığımı  anlamıştım. Kampanya boyunca kendisini takip ettim ve tespitlerimde yanılmadığımı anladım.

Şunları söylüyordu özetle:

-Çanakkale Belediyesi, yatırım ve gelir artırıcı tedbirleri yıllardır almadığı için Belediyenin 2024 yılı bütçesinin Türkiye'de kişi başına düşen en düşük belediye bütçelerinden olduğunu, diğer illerle karşılaştırarak rakamlarla ortaya koyuyor ve kendisini dinleyenleri sarsıyordu. "Çanakkaleli hemşerilerim bunu hak etmiyor!" diyerek masaya vuruyordu. Bu bütçeyle Çanakkale'de diğer adayların vaadlerinin asla gerçekleşme imkanının olmadığını, ilk yapacakları faaliyetin belediyenin gelirlerini artırarak, kayıp kaçakları ve israfı önleyerek belediyenin iki yakasını bir araya getireceklerini söylüyordu.

- Çanakkale gibi dünya güzeli bir şehrin daha büyük bir vizyonla, beş kıtada yüzlerce dünya şehri görmüş olan kendi tecrübesiyle, bir dünya vizyonuyla yönetilmesi gerektiğini vurguluyordu.

- Kuşadası Belediyesi'nin yat limanı ve kruvaziyer limanlarından elde ettiği gelirin Çanakkale Belediyesinin tüm gelirlerine yakın olduğunu rakamlarla ortaya koyuyor, boğazdan geçen zengin turistlerin neden Çanakkale esnafıyla buluşturulmağını soruyor, bunun bir vizyon gerektirdiğini söylüyordu.

- Çanakkale'nin ulaşım, otopark, temizlik gibi sorunlarının konuşulmasını bile 21. yüzyılda utanç verici buluyordu. Çözümlerinin basitliğine vurgu yapıyordu.

- Sınır Ticaret Merkezi projesini anlatarak, Cuma Pazarının modernize edilerek haftanın iki günü Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan getirilecek turistlere "yabancılar pazarı" olarak hizmet vereceğini böylece Çanakkale'de her kesimin ekonomisinin büyüyeceğini anlatıyordu. Gaziantep'ten her gün uçakla yerel turist taşınabildiğine göre bunun haftada iki gün pekala mümkün olduğunu anlatıyordu.

- Bir kültür şehri olarak Çanakkale'ye bir opera ve Teoman Alpay Belediye Konservatuarı kuracaklarını, yaşlılara evde bakım ve bakımevi hizmetlerini geliştireceklerini, gençler ve öğrenciler için de nice cazip projeler ortaya koyuyordu.

-Her şeyden önemlisi, Çanakkale'de ben ne istersem yaparım demeyeceklerini, DEVA Partisinin savunduğu ileri demokrasinin gereği olarak katılımcı belediyecilik anlayışıyla belediyeyi toplumun tüm kesimlerinin işbirliğiyle yöneteceklerini anlatıyordu.

Avrupa'nın en güzel şehirlerinde ne varsa Çanakkale'de de o olmalı, diyordu.

Çanakkale'nin profesyonel liglerde bir takımının olmaması da belediyenin toplum kesimleriyle işbirliği konusunda liderlik etmemesinden kaynaklandığını bu sorunu da çözeceklerini vaad ediyordu.

Hasılı DEVA Partisi Adayı Benli, şehrin her konusuna kafa yormuş, hazırlıklarını yapmış, mütevazi bütçesiyle bunları hemşerilerine ulaştırmayı başarmış bir aday olarak büyük bir sempati uyandırdı.

Kendisine 31 Mart seçimlerinden beklentilerini sorduğumda daha da şaşırdım:

İlk defa seçimlere kendi adı ve logosuyla girecek olan DEVA PARTİSİ'nin, ileri demokrasi, hukukun üstünlüğü, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele, ülkemizin AB ve Dünya ile yeniden entegrasyonu konularında Çanakkale'de  de bir seçmen tabanı oluşmasını sağlamak, kendi ifadesiyle, belki bugünün değil yarının Çanakkale'si ve Türkiye'si için baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmak için fedakarca mücadele ettiğini, bu anlamda hiçbir ikbal beklentisi içinde olmadığını, tek amacının birikimleriyile Milletine hizmet olduğunu anlattı.

Bu seçimlerde DEVA Partisine verilecek her bir oyun, ülkenin aydınlık ve müreffeh geleceği için bir mum yakmak anlamına geldiğini de sözlerine ilave etti. 

Böylesine seviyeli ve nitelikli siyasi çabanız ve Çanakkale siyasetine katkılarınız için teşekkürler Davut Gazi Benli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER