Sürdürülebilirlik Farkındalığı için Çalışmalar Sürüyor

Sürdürülebilirlik Farkındalığı için Çalışmalar Sürüyor

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekibi, atık yönetimine dikkat çekmek amacıyla ÇOMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu tarafından düzenlenen takas şenliğine katıldı.

Belediyeler - 2024-05-23 16:24:48 Bu içerik 381 kez okundu.

 

 

 

Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde yoksulluğun tüm boyutlarıyla ortadan kaldırılması ve insanlığın ortak refahının sağlanması için kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışın sağlanması için gerçekleşen küresel eylem çağrısına katkı sağlayacak çalışmalar Çanakkale’de de yürütülmeye devam ediyor.

 

Bu doğrultuda Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aysun Kavcar, İklim Değişikliği, Müdürlük Personeli Çevre Yüksek Mühendisi Sultan Özbakır ve Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) personeli tekniker Polat Çetin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sürdürülebilirlik Topluluğu tarafından düzenlenen takas şenliğine katıldı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekibi şenlik kapsamında atık yönetiminin en önemli basamağı olan atıkların önlenmesi ve azaltılmasına katkı sunmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdi. Etkinlikte, ihtiyaç fazlası eşyaların paylaşılarak sürdürülebilirliğe katkı sağlanabileceğine de vurgu yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER