CHP'Lİ ERKEK:

CHP'Lİ ERKEK: "ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in 9 Eylül Açıklamasıdır.

Yerel - 2019-09-07 18:27:48 Bu içerik 1860 kez okundu.

Kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Partimiz 96 yaşında. 100. yılını geride bıraktığımız Sivas Kongresi'nde vatansever kuvvetlerin bir araya gelmesiyle kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de temeli olmuştur. Verilen büyük bağımsızlık savaşının ardından partimizin kurulmuş, sonrasında Cumhuriyet ve devrimler gerçekleştirilmiştir. Başka ifadeyle kurtuluşun ve kuruluşun tarihi CHP'nin tarihidir.

96 yıllık gelenek kamu yararı ve halkın çıkarlarını rehber edinmiştir. Yurtta barış, dünyada barış anlayışıyla savaşa karşı olmuş, ama bağımsızlık söz konusu olunca hiçbir hamleden geri durmamıştır. Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye orada yerini alır diyerek meydan okumayı da bilmiş, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağlarına gerçek milliyetçiliği kazımayı da bilmiştir. Doğa katliamına, kamu malının yandaşa peşkeş çekilmesine, milli ve stratejik kuruluşların kontrolsüzce yabancılara satılmasına karşı olan Partimiz, hâlâ "ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzen" ilkesiyle politikalarını belirlemektedir. Adaletin yok edilmesi, hukukun ve demokrasinin rafa kaldırılması girişimlerine kaşı hak, hukuk, adalet diyerek dünya siyasi tarihine geçecek bir yürüyüşe imza atması ülkemizin demokrasi hedefine varması için de adımlar olmuştur. Unutulmasın ki Adalet Yürüyüşümüz devam etmektedir.

İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ve mücadele arkadaşı ikinci Genel Başkanımız İsmet İnönü’ye, Genel Başkanımız Kıbrıs kahramanı Bülent Ecevit'e rahmet diliyorum, kendilerini saygı ve minnetle anıyorum. Yine ülkemiz ve Partimiz için çalışmış, emek vermiş herkese, ayrıca İzmir’in dağlarında çiçekler açmasına neden olan Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza saygılar sunuyorum.

Yaşasın Cumhuriyet, iyi ki varsın Cumhuriyet Halk Partisi.

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER