İŞKUR Kursiyerleri Biga'nın Maske İhtiyacına Büyük Katkı Sağladı

İŞKUR Kursiyerleri Biga'nın Maske İhtiyacına Büyük Katkı Sağladı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 2020 yılında Biga’da açılan iki Meslek Eğitim Kursuna katılan toplam 38 İŞKUR kursiyerinin yoğun emekleri ile toplam 645 bin tek kullanımlık maske üretimine katkı sağlandı.

Gündem - 2020-12-24 14:41:29 Bu içerik 3109 kez okundu.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Biga İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü Ahmet Uzuner, İş ve Meslek Danışmanı Emre Teknekaya; Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher, Eğitici Selma Koç ve 2. kursa katılan 13 kursiyerle bir araya gelerek kursun kazanımları hakkında görüşmede bulundular.



Ziyaret kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz: ‘‘Pandemi döneminde kurumumuzun tüm faaliyetleri ile işverenlerimizin ve çalışanlarımızın nasıl yanında oluyorsak, kamu kurumlarımızın, hastanelerimizin de başta maske olmak üzere diğer tüm koruyucu malzemelerinin temini konusunda böyle bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Arkadaşlarımız hem makine dikişi mesleğinin gerekliliklerini öğrenip bir meslek sahibi oldular hem de Biga Devlet Hastanemizde görev yapan sağlıkçılarımızın, Biga Kaymakamlığımızın dağıtımını üstlendiği kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan koruyucu maske ihtiyacının karşılanmasında büyük katkı sağladılar. Yoğun gayret gösteren kursiyerlerimize, eğiticilerimize, Halk Eğitim Merkezi yetkililerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’ dedi.

Biga Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre pandemi döneminde büyük bölümünün Meslek Eğitim Kurslarının üretimini üstlendiği 645 bin tek kullanımlık maskenin yanında 1023 cerrahi önlük, 585 sedye örtüsü, 308 ameliyathane kolluğu ve 84 bone üretildiği belirtildi. Kursiyerlerin kurs süresi boyunca cep harçlıkları, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılandığı iletildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER