Advert
Advert
Advert

Çanakkale Belediyesi Konukevi Afet Bölgesinden Gelen Misafirlerimize Açıldı

Çanakkale Belediyesi Konukevi Afet Bölgesinden Gelen Misafirlerimize Açıldı
Çanakkale Belediyesi Konukevi Afet Bölgesinden Gelen Misafirlerimize Açıldı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1148 kez okundu.

Çanakkale Belediyesinin, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile ilimizde kanser tedavisi gören hasta ve yakınlarının geçici süre ile misafir edilebilmeleri amacıyla düzenlediği Can Evim Konukevi ve Barış Otel, öncelikli olarak afet bölgesinden kentimize gelen yurttaşların kullanımına açıldı.

 

Çanakkale Belediyesi Can Evim Konukevi ve Barış Otel'in hizmete girmesi kapsamında düzenlenen programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. Tesise ilişkin bilgiler veren Başkan Gökhan, mülkiyeti Belediyeye ait arazi üzerinde bulunan yurt binasının daha önce yap-işlet-devret modeliyle kullanıldığını belirterek, daha sonraki süreçte yapıyı Çanakkale Belediyesinin devraldığını ve şimdi ihtiyaç sahiplerinin kullanımına açılacağını kaydetti.

Öncelik Depremden Etkilenen Yurttaşların

Can Evim Konukevi ve Barış Otel'in kullanımına yönelik önceliğin depremzede yurttaşlar olduğunu belirten Başkan Gökhan, “Şu anda biliyorsunuz ülkemizde bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Oradan gelen yurttaşlarımız var. Onların barınması için şimdi burayı hizmetlerine sunuyoruz. Şu an 80 yatak kapasiteli 40 tane odamız var. Bu 40 odayı 3 kişinin kalabileceği şekilde düzenleyebilirsek yaklaşık 120 kişi konaklayabilecek. Ayrıca tesisimizde bir çocuk oyun odası yaptık. Bir bilgisayar odası ile bir de deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımıza psikolojik desteğin verileceği sosyal destek odası planlandı. Mutfak alanımız var. Günde 3 öğün yemek çıkaracağız ama bunun yanında burada kalan ailelere de kendi yemeklerini yapma fırsatı tanıyacağız. Çamaşır ve kurutma makinesi alanları var. Ayrıca, dinlenme alanı ve yemekhane alanları var” diye konuştu.

 

Olası Deprem Riskine Yönelik Çalışmalar Hız Kazandı

Çanakkale'de de olası deprem riskine karşı çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Başkan Gökhan, “Ülkemizde yaşanmış olan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ama ayrıca yerlerinden yurtlarından olan insanlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Evi, işi, akrabayı, hatta çoluk çocuğu kaybetmek hiç kolay değil. Allah kimseye yaşatmasın. Onun için biz de hemen Çanakkale ile ilgili deprem öncesi yani inşaat safhasında ilave neler yapabiliriz, ne tedbirler alabiliriz konusundaki çalışmaların yanı sıra, depremden sonra kurtarma çalışmaları ile ilgili de bir takım projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya başladık. Tabi AFAD'la beraberiz ama biz de ayrıca mahallelerimizde gönüllülük esasına göre bir çalışma yapabilir miyiz, kurtarma malzemesi stokları yapabilir miyiz, itfaiyemizi bu bağlamda güçlendirebilir miyiz? Bununla ilgili çalışmalara başladık” dedi.

 

Çanakkale'deki Yapılarda Çok İyi Denetimler Yapılıyor

Başkan Gökhan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çanakkale bu bağlamda biraz daha şanslı. Direkt kentimizin üzerinden geçen bir fay hattı yok ve biz 99'dan önce de ikinci derece deprem kuşağındaydık, zaten eski yapılarımızın dahi güvenilirliği var. 99'dan sonra yapılan yapılar da denetimli şekilde yapıldı. O bakımdan çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum ama biz her şeye rağmen hem 99 öncesi yapılan yapı stoğumuzu kontrol edeceğiz, deprem risklerini kontrol edeceğiz ve yeni yapılanlarda da ilave tedbirler almak için, yeni teknolojilerin kullanımı için çaba göstereceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğü yapılarla ilgili, 99 depreminden sonraki yapılarla ilgili çok iyi denetim yapmıştır. Projeleri incelemiştir hatta bu konuda müteahhitler bizden şikayetçi olmuştur, gecikiyor projeler diye. Tam tersine biz hem projeler aşamasında hem inşaat aşamasında incelemeler yapıyoruz. Ayrıca, üniversite ile biliyorsunuz zemin araştırması yapmıştık. Çanakkale'nin zemin haritasını çıkartmıştık. O zemin haritasına göre, 2013 senesinden beri biz temel statiklerini jeoteknik mühendislerine imza şartı getirmiştik. Bu zorunluluk 2018'de yasalaştı. 2013'te aldığımız bu karar, 2018'de yasal hale geldi. Ama biz 2013'ten beri zeminle ilgili çalışmalardan sonra bu tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Yine yapılan güçlendirmeler kontrol ediliyor. Bugüne kadar biz bunun bilincindeydik ama şimdi acaba eksiğimiz var mıdır diye araştırma noktasına geldik. Yapı stoklarımızı tek tek tespit edeceğiz ve Çanakkale'yi daha sağlam yapılara kavuşturmanın fırsatını yakalamış olacağız.”dedi.

Sosyal Konutlar Mevkiine ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Gökhan, “Sosyal Konutlar ile ilgili bizim zaten projemiz vardı. Sosyal Konutlar ile ilgili her şeyimiz hazır sadece bir yapım süreci var. Yapım süreci ile ilgili biliyorsunuz 5 katlı konutlar 3 kat ilavesi ile 8 kata geldi. Ama henüz müteahhit arkadaşlar orayla ilgilenmediler. Yeterli bulmadılar. Oradaki insanlar da ilave para vermek istemiyor. Biz şimdi bununla ilgili belediye bir şey yapabilir mi, belediye şirketleri kanalıyla bunun müteahhitliğini üstlenebilir mi gibi çalışmalara başladık. Biz oranın hepsini bir kerede değil belki ama peyderpey çalışmasını yapacağız. Bu arada yeni finansman modelleri ortaya çıkabilir. Onlardan da faydalanacağız. Bir an önce başlayacağız. Celal Atik Sokakla ilgili de çalışmalarımıza başladık. Devam ediyoruz. Sabah orayı da gezdim. Yıkım başlamış durumda” dedi.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından Çanakkale Belediyesi Can Evim Konukevi ve Barış Otel gezilerek, bilgiler alındı.

Çanakkale Belediyesi Canevim Konukevi- Barış Otel Hakkında

Mülkiyeti belediyeye ait olan arazi üzerinde bulunan taşınmaz, daha önce bir süre yurt binası olarak kullanılmıştır. Kentimizin artan ihtiyaçları sebebiyle bu taşınmaz belediyemiz tarafından tekrar kullanılmak üzere projelendirilmiştir. Taşınmaz 1677 m2 inşaat alanına sahiptir.

 

Bu proje kapsamında amaç; yardıma muhtaç, kimsesiz, dezavantajlı, maddi durumu olmayan üniversite öğrencilerine ve ilimizde kanser tedavisi gören hastaların ve yakınlarının geçici süreliğine misafirhane olarak hizmet sunabilmekti. Ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından konukevini öncelikle kentimize gelen depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

40 oda ve 80 yatak kapasiteli konukevimizde ilk aşamada 8 personel ile hizmet sunacağız. Binada misafirlerimizin kullanabileceği çamaşır makinesi, kurutma makinası da yer almaktadır.  Misafirlerimizin ortak zaman geçirebileceği dinlenme alanı ve internet hizmeti mevcuttur. En üst katta yer alan yemekhane bölümünde ise depremzede vatandaşlarımıza sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti sunulacaktır. Bununla birlikte, burada misafirlerimizin pratik yemek yapabilmelerine de imkân sunacak tüm teçhizat sağlanmıştır. Misafirlerimizin burada rahat etmesi ve kendilerini evlerinde hissettirebilmek en önemli amaçlarımızdan birisidir.

 

Haber videosu: https://www.youtube.com/watch?v=uLN9UlevYlg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyebaşkanı #ülgürgökhan #deprem #depremzede #konukevi #afetbölgesi #canevimkonukevi #barışotel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Re-Form-1 Sergisi Ziyarete Açıldı
Re-Form-1 Sergisi Ziyarete Açıldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 12 Bin Yıllık Çayönü Kazılarına Öncülük Ediyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 12 Bin Yıllık Çayönü Kazılarına Öncülük Ediyor