Advert
Advert
Advert

CHP'Lİ ERKEK: '100 YILIN ONURU VE İKİNCİ YÜZYILIN HEYECANI İÇİNDEYİZ'

CHP Parti Meclis Üyesi ve Önceki Dönem Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. Erkek, kutlama mesajında şu cümlelere yer verdi:

CHP'Lİ ERKEK: '100 YILIN ONURU VE İKİNCİ YÜZYILIN HEYECANI İÇİNDEYİZ'
CHP'Lİ ERKEK: '100 YILIN ONURU VE İKİNCİ YÜZYILIN HEYECANI İÇİNDEYİZ' Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 372 kez okundu.

"Büyük bir Bağımsızlık Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyetimizin en özel yılını, 100. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakmanın onurunu yaşarken aynı zamanda ikinci yüz yıla girmenin de heyecanı içindeyiz. 

100 yıllık büyük çınarımızın dünyaya karşı destansı duruşu mazlum milletlere umut olmuştur. Çanakkale ruhuyla başlayan mücadelemiz, 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresiyle yol haritasını belirledi. 23 Nisan 1920'de Ankara'da TBMM’nin açılmasıyla ete kemiğe büründü. Destan ise 9 Eylül 1922'de İzmir'de yazıldı ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile millet egemenliğini hakim kılan Cumhuriyet ilan edildi.

Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ sözlerinden aldığımız görevimizin farkındayız ve bizlere emanet olan Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılda yüceltmek, korumak ve ilelebet yaşatmakla sorumluyuz.

Kimse unutmasın ki aydınlık geleceğe Atamızın izinde, sağlam adımlarla ve 100 yıllık çınarımız Cumhuriyet güneşinin ışığıyla yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #chppartimeclisüyesi #29ekimcumhuriyetbayramı #kutlama #mesaj #muharremerkek #mustafakemalatatürk #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti