Advert
Advert
Advert

ÇOMÜ' nün 2023 Kişilik Zeybek Oyunu Tüm Türkiye’de Ses Getirdi

ÇOMÜ' nün 2023 Kişilik Zeybek Oyunu Tüm Türkiye’de Ses Getirdi
ÇOMÜ' nün 2023 Kişilik Zeybek Oyunu Tüm Türkiye’de Ses Getirdi Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 932 kez okundu.

 

Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 28 Ekim 2023 günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde rekor kıran 2023 kişilik zeybek gösterisinin ardından 29 Ekim 2023 günü Çanakkale kordon boyunda da zeybek oynandı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ’lü yöneticiler, Çanakkale protokolü, akademisyenler, idari personel ve aileleri, öğrenciler ve Çanakkale halkının katıldığı zeybek oyunu büyük bir ilgi gördü.

Zeybek oyunu sonrası Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği organizasyonu ile Mehter Takımının öncülüğünde Korteji Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrasında ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarılan sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl Dönümü ’nü yaşadığımız bu tarihi gün,  bizi biz yapan ortak değerler etrafında her zamankinden daha güçlü şekilde kenetlenme günüdür” dedi ve Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #rektör #cüneyterenoğlu #zeybekoyunu #rekor #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor