Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğiyle düzenlenen Gastro Kahve Günleri, kahve severleri bir araya getirdi. İki gün süren etkinlik, kahvenin kültürel, ekonomik ve gastronomik yönlerini katılımcılara sundu.
Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış etkinliğine; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Protokolü, akademisyenler ve konuklar katıldı.
ÇOMÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müesser Korkmaz, etkinliğin kahve üzerine bir söyleşi fikriyle başladığını, ancak kapsamlı bir festival formatına dönüştüğünü ifade etti. Korkmaz, Gastro Kahve Günleri’nin ileride Çanakkale’nin önemli bir kahve festivali haline gelmesini arzuladıklarını belirtti.