Advert
Advert
Advert

Sosyal Medya Şifresini Vermeyen ABD'ye Giremeyecek!

Sosyal Medya Şifresini Vermeyen ABD'ye Giremeyecek!
Sosyal Medya Şifresini Vermeyen ABD'ye Giremeyecek!
Bu içerik 2635 kez okundu.

    ABD'ye girişte sosyal medya bilgileri dahil sorgulamanın çeşitlendirileceği duyuruldu.

    ABD Başkanı Donald Trump'ın göçü yasaklayan ve vize yasağı getiren kararnamesine karşı tepkiler sürerken, karar kapsamında eklenen uygulamalar da diğer tartışmaları beraberinde getirdi. ABD'de göçmen hakları konusunda avukatlık yapan Mana Yegani'nin verdiği bilgilere göre; Standford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Sudan kökenli ABD'li bir yolcu hafta sonu ABD'ye girişinde havaalanında saatlerce sorgulandı. Sorgu esnasında Facebook hesabı da detaylı bir şekilde incelendi.



SOSYAL MEDYA  İLE DE SINIRLI KALMAYACAKLAR

    22 yaşındaki genç öğrenci büyük mücadeleler sonunda ABD'ye girmeyi başarırken aynı sorgulamadan geçen ve sosyal medya hesapları incelenen İranlı bir diğer yolcu geri çevrildi. Başkan Trump'ın danışmanlarından Stephen Miller ise yaptığı açıklamada sınır geçişlerinde güvenlik konusunda sadece sosyal medya ile sınırlı kalmayıp çok daha geniş çaplı sorgulama yöntemlerini devreye almayı planladıklarını duyurdu.

SON ZİYARET ETTİKLERİ SAYFA DÖKÜMÜ DE İSTENECEK

    Gelen bilgilere göre bu kapsamda yolcuların Google, Microsoft, veya İOS gibi hesapları üzerinden sanal ortamdaki hareketleri ve son ziyaret ettikleri sayfa dökümü istenecek. Ayrıca yolcuların mobil telefonlarındaki adres defterleri de inceleme kapsamında kontrole alınacak. ABD'de 2016 sonu itibariyle ülkeye giriş için talep edilen bazı vize başvurularında sosyal medya hesaplarına yönelik bilgiler opsiyonel olarak isteniyor. Ancak Trump'ın imzaladığı yeni göçmen kararnamesi ile bu uygulamanın opsiyonel olmaktan çıkıp tüm vizeleri ve ülke vatandaşlarını kapsaması bekleniyor.



Kaynak: http://www.mynet.com/haber/dunya/sosyal-medya-sifresini-vermeyen-abdye-giremeyecek-2859291-1



Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti