Advert
Advert
Advert

18. Bozcaada Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'nde neler yaşandı?

18. Bozcaada Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'nde neler yaşandı?
18. Bozcaada Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali'nde neler yaşandı?
Bu içerik 12780 kez okundu.

Bozcaada Belediyesi'nin 8-10 Eylül tarihleri arasında bu yıl 18'incisini düzenlediği Bozcaada Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye'nin dört bir yanından büyük ilgi görürken, renkli görüntülere sahne samsun rent a car.

1. GÜN

Festivale yoğun katılım gösteren vatandaşlar ilk olarak, Talay Şarap Fabrikası'na ait üzüm bağlarına götürüldü. Burada temsili bağbozumu yapıldı. Bağlardan toplanan üzümler traktörler ve belediye araçlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili ile Daire Başkanları festivale katılan isimler arasında yer aldı.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass grubu sahne aldı. Katılımcılara muhteşem bir müzik dinleti ziyafeti veren grubun konserinin ardından "En İyi Üzüm Yarışması" sonuçları açıklanarak üreticilere ödülleri takdim edildi.

Festivalin ilk günü ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin eserlerini seslendiren Livaneli Korosu'nun eşsiz performansı ile sona erdi.

2. GÜN

Festivalin ikinci günü yoğun bir programla devam etti. Programda belirtilen yerlerde eş zamanlı olarak turnuvalar ve sergiler gerçekleştirilirken, akşam programı saat 16.30'da Zübeyde Hanım Park Kahvesi'nde "Bağcılık ve Şarapçılık" Konulu panelle başladı. Moderatörlüğünü Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ’ın yaptığı panelin konuşmacıları; S.S.Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sabri GÜLER, İlçe Tarım Müdürü Hasan ÖZ, Yazar Haluk ŞAHİN, Üzüm üreticisi ve Corvus şaraplarının sahibi Reşit SOLEY, Üzüm Üreticisi Mustafa KIRLI, Üzüm üreticisi Prof.Dr.Necati İNCEOĞLU ve İsmet PARPUDAR samsun rent a car.

Panelde Bağcılığın sorunları, Bozcaada Tarımsal Master Planı, Bozcaada’da üzümcülük sorunları, Geleneksel ve Telli Bağlar Teknolojileri, çavuş üzümü ve sorunları konuları konuşuldu. Yazar Haluk ŞAHİN tarafından da Bozcaada Öyküleri anlatıldı.Panelin sona ermesinin ardından Bozcaada Kitap Fuarında Murat BEŞER’in imza günü gerçekleşti.

Saat 19.30'da yine Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde Enver AYSEVER’in "Mırıldandıklarım Haykırdıklarım" isimli tek kişilik oyunu sahne aldı. Oyunun ardından Enver AYSEVER ‘Gece Bekçisinin Rüyası’ isimli kitabını sevenleri için imzaladı.

Gecenin finali ise saat 21.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen Şevval SAM Konseri ile yapıldı. Yoğun katılım altında gerçekleşen konserde Belediye Başkanı Dr.Hakan Can YILMAZ ve Şevval SAM’ın muhteşem düeti büyük alkış aldı.

3. GÜN

Her anıyla dolu dolu geçen festivalin son gününde, etkinlikler süresince icra edilen yarışmaların ödül törenleri gerçekleştirildi.

Festivalin kapanışı ise ünlü şarkıcı Halil Sezai'nin konseriyle yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde sevilen şarkılarını seslendiren Halil Sezai izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti