Advert
Advert
Advert

İSMET GÜNEŞHAN'DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan'dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

İSMET GÜNEŞHAN'DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI
İSMET GÜNEŞHAN'DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1701 kez okundu.

"Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir.

Sultan II. Mahmut'un yenilikçi hareketleri sonucu, hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi'nin de katkılarıyla batılı anlamda ilk tıp mektebi olan, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire 14 Mart 1827 Çarşamba günü, Şehzadebaşı'ndaki Tulumbacıbaşı Konağı'nda kurulmuş ve bu şekilde, tıp tarihimizde 14 Mart yerini almıştır.

Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılının 14 Martında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor.

Günümüzde, her ne kadar bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak sağlık hizmetlerinin kalitesi artsa da, ülkemizde uygulanan yanlış politikalar ve sağlığın tamamen ticaret haleline getirilmesiyle, sağlık hizmetlerin eşit şekilde vatandaşlarımıza ulaşması artık mümkün değildir. Sermayenin kar hırsına terk edilen; insan sağlığı ve onun hayatıdır. Türkiye’de, artık AKP iktidarının hedefi, piyasa ve onun çıkarlarıdır. Artık; ne kadar hasta, o kadar para mantığı hakimdir.

Cumhuriyet Halk Partisi sağlıkta sosyal devlet anlayışını savunan, sağlıkta ticarileşmenin, özelleşmenin, piyasalaşmanın karşısında olan bir anlayışa sahiptir. Çünkü bir ülkede sağlık hakkının durumu, vatandaş ve devlet arasındaki bağın türünü, gücünü ve samimiyetini ortaya koyar.

Bugün, sağlık emekçilerimiz baskı ortamı, mobing ve ucuz işgücü yaklaşımının altında canla, başla mesleklerini icra etmeye çalışıyor, haksız uygulamalara, baskı ve zulme karşı mücadele ediyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı olarak, özveriyle Türkiye’nin her yerinde sağlık hizmeti vermeye devam eden, önce “insan” diyen ve vicdanlarıyla hareket eden tüm sağlık emekçilerimizi selamlıyor, 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.

İsmet Güneşhan

CHP Çanakkale İl Başkanı

İsmet Güneşhan Çanakkale Çanakkale Haberleri Yerel Haberler Gündem Güncel Haberler 14 Mart Tıp Bayramı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti