Advert
Advert
Advert

İŞKUR, KOSGEB'İN AÇIKLADIĞI GENÇ İSTİHDAM DESTEĞİNE KATKIDA BULUNACAK

İŞKUR, KOSGEB'İN AÇIKLADIĞI GENÇ İSTİHDAM DESTEĞİNE KATKIDA BULUNACAK
İŞKUR, KOSGEB'İN AÇIKLADIĞI GENÇ İSTİHDAM DESTEĞİNE KATKIDA BULUNACAK Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 629 kez okundu.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu genç mezun ve kadınlara yönelik KOSGEB Destek Programına İŞKUR olarak tüm paydaşlarıyla destek olacaklarını, işverenleri ve iş arayanları destek programına başvuru yapmaları adına çağrıda bulunacaklarını dile getirdi.

KOSGEB destek programının ayrıntılarını aşağıdaki metinle açıkladı:
KOSGEB’DEN GENÇ İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK
HER YENİ İSTİHDAMA 100 BİN TL
MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROGRAMINDA KAPSAM GENİŞLETİLDİ
İMALATIN YANI SIRA BAZI HİZMET VE TİCARET SEKTÖRLERİ DE YARARLANABİLECEK
SON 12 AYDAKİ ORTALAMA İSTİHDAMINI KORUMAYI VE EN AZ BİR YENİ PERSONEL İSTİHDAM EDEREK 12 AY ÇALIŞTIRMAYI TAAHHÜT EDEN İŞLETMELER, HER YENİ PERSONEL İÇİN 100 BİN TL’LİK GERİ ÖDEMELİ DESTEK ALACAK
MİKRO İŞLETMELER 2, KÜÇÜK İŞLETMELER 5 PERSONELE KADAR DESTEKTEN FAYDALANABİLECEK
İŞVEREN VEYA PERSONEL KADINSA DESTEK ÜST LİMİTİ 110 BİN TL OLACAK
İŞLETME 2 YIL SONRA FAİZSİZ VE KOMİSYONSUZ OLARAK KOSGEB’E GERİ ÖDEME YAPACAK

KOSGEB, gençlerin istihdama katılmalarını kolaylaştıracak önemli bir hamle yaptı. Başkanlık gerekli şartları sağlayan işletmelere, her yeni istihdam için 100 bin TL destek verecek.

Mayıs ayında pandemiden etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı başlatan KOSGEB, imalat sektörünün yanı sıra salgında gelir kaybı nispeten yüksek olan hizmet ve ticaret sektörünü de programa dahil etti.
Son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan işletmeler, Hızlı Destek Programı’nın 3’üncü döneminde 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği her bir personel için 100 bin TL’lik geri ödemeli destek alacak.
Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek. İşveren veya personelin kadın olması durumunda destek üst limiti 110 bin TL’ye çıkacak.
İşletmeler, desteği aldıktan sonra 24 aya boyunca ödemeye yapmayacak. Sonraki 24 ayda eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e ödeme yapacak.

İKİ FAZ TAMAMLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayında pandemiden etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nı kamuoyu ile paylaştı. İmalat sektöründeki işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların başvuru yapabildiği programda, 3-21 Mayıs’ta ilk, 21 Haziran-3 Eylül arasında ikinci faz başvurular alındı.

İLAVE İSTİHDAM
Programın 3’üncü döneminde önemli bir revizyon yapıldı. İmalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinin yanı sıra bazı hizmet ve ticaret sektörleri de programa dahil edilerek kapsam genişletildi. Yeni etapta, salgında gelir kaybının nispeten yüksek olduğu hizmet ve ticaret sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, mevcut istihdam seviyelerini korumaları ve ilave istihdam oluşturmaları amaçlanıyor.

KİMLER KAPSAMDA?
Genç, yeni mezun ve kadın istihdamını önceliklendiren 3’üncü fazda, belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personeli istihdam edebilecek. Destekten, üniversite mezununun yanı sıra meslek lisesi, teknik lise veya mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.

DESTEK ÖDEME ŞARTI NEDİR?
İşletmelerden, kriterlere uygun yeni bir personeli 12 ay boyunca istihdam etmeleri istenecek. Desteği kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir diğer önemli kriter de son 12 aydaki ortalama istihdamını koruması olacak.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Şartları sağlayan mikro ve küçük işletmeler, istihdam edecekleri her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek alacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek. İşletme sahibinin veya işe alınan personelin kadın olması durumunda destek üst limiti 110 bin liraya çıkacak.

GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?
Desteği kullanan işletmeler, ilk 24 ay bir ödeme yapmayacak. Sonraki 24 ayda 6 eşit taksitle KOSGEB’e geri ödemede bulunacak. Geri ödemede, herhangi bir faiz veya komisyon alınmayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

#çanakkale #işkurçanakkale #işkur #kosgeb #istihdam #çanakkaleişkurmüdürü #mehmetuğuryavuz #cumhurbaşkanı #receptayyiperdoğan #işletme #personel #gündem #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti