Advert
Advert
Advert

Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Tarım Öğretiminin 176. Yılı Etkinlikleri” Ziraat Fakültesi Amfisinde açılış programı ile başladı.

Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama Etkinlikleri Başladı
Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama Etkinlikleri Başladı Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 1628 kez okundu.

Açılış programına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mehmet İrfan Mutluay, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

TARIM ÖĞRETİMİNİN 176. YILI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi, Bahçe Bitlikleri ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Eren Koyuncu yaptığı konuşmada bir ülkede savunma ne kadar önemliyse tarımda o kadar önemlidir diyerek, “Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer. Önümüzdeki yıllarda dünya nüfusu hızla artacak ve gıdaya erişim giderek zorlaşacak. Bu nedenle akılcı ve gerçekçi projelerle tarıma yön vermek ve tarımsal üretimi kalkındırmak gerekiyor. Bunun da yolu kaliteli ziraat eğitimden geçmektedir” dedi. 

 

 “1846 yılında başlayan tarım öğretimi bugün sayısı 43 olan Ziraat Fakültelerinde sürdürülmekte, mezun olan Ziraat Mühendisleri ülkemizde çok önemli görevler üstlenmektedir. Toplumun temel ihtiyaçlarını karşılayan, geniş bir istihdam ortamı sunan, sanayi sektörüne ham madde sağlayan, ekonomiye önemli katkılar sunan en önemli sektörlerin başında tarım gelmektedir. Ziraat Fakülteleri de tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik elemanları yetiştirmesi nedeniyle çok önemli misyonları olan eğitim kurumlarıdır” diyerek başladığı konuşmasında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker; ÇOMÜ Ziraat Fakültesi, yapılan bilimsel çalışmalar, projeler hakkında bilgiler verdi.

 

Tarım üretiminin insanlık için çok önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Dünya çok zorlu zamanlardan geçiyor. Bu pandemi döneminde tarımın, tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu daha net görüldü. Evet, sanayisiz, teknolojisiz olmaz ama tarım olmadan gıda olmadan hiç olmaz. Bu bağlamda yapılacak bilimsel çalışmalar çok büyük önem arz ediyor.  2022 yılı için de ÇOMÜ olarak Çanakkale değerleri ile ilgili bir külliyat oluşturmak istiyoruz. Tüm akademisyenlerimizden bu anlamda Çanakkale özelinde tarımla ilgili yapacakları çalışmalar bekliyoruz. Bu çalışmalar bizim geleceğimize ışık tutacak ve yapılması gerekenler hakkında bir veri oluşmasını sağlayacak” dedi.

 

Belediye Başkan Vekili Mehmet İrfan Mutluay, öğrencilere seslenerek çok iyi bir meslek seçtikleri için kendilerine teşekkür etti ve şunları söyledi: “Her meslek saygın ve kutsaldır. Ancak Ziraat Mühendisliği mesleğinin şöyle bir yönü var.  Farkı coğrafyalarda farklı yerleşim birimlerinde bizzat üretimin içinde yer alan bir mesleğe sahipsiniz. Sağladığımız sosyal ekonomik katkıları bizzat gözlemleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bunun dışında Çanakkale önemli bir tarımsal üretim bölgesi. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli gen merkezlerinden biri. Gerek bitkisel çeşitliliği, gerekse hayvansal üretimi ile Çanakkale gerçekten bir marka. Bu marka değerlerini korumak için de her meslektaşımızın duyarlı olması gerekmektedir.”

 

Açılış konuşmalarının ardından Tarım Öğretiminin 176. Yılı Etkinliklerine katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı ve ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ bir sunum gerçekleştirerek,  Çanakkale’de tarımsal ve hayvansal üretimlerle ilgili bilgiler aktardı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çomü #ziraatfakültesi #tarımöğretimi #etkinlik #çomürektörü #sedatmurat #yerel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti