Advert
Advert
Advert

Baraj ve göletlere 1.5 milyon balık

Baraj ve göletlere 1.5 milyon balık
Baraj ve göletlere 1.5 milyon balık Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2275 kez okundu.

Çanakkale’de su kaynaklarının balıklandırılması projesi sürüyor. Proje kapsamında Atikhisar Baraj Gölüne yavru balık bırakan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, bu yıl Çanakkale’de 1,5 milyon yavru balığın göletlerle buluşturulduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Atikhisar Baraj gölüne, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Seydi Ali Doyuk ve teknik personellerin katılımıyla yavru balık bırakıldı. Bu yıl Çanakkale’de 9 Baraj Gölü ve 22 adet Gölet olmak üzere toplam 31 su kaynağına 1,5 milyon yavru balık bırakıldığını söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte, Çanakkale’mize bir yandan büyük yatırımlar kazandırırken bir yandan da doğal güzelliğimizi ve yerel kültürümüzü muhafaza etmeyi önemsiyoruz. Özellikle olta balıkçılığı, bizim çok önemli bir kültürümüz. Bazen hobi için, stres atmak için, sosyalleşmek için hemen hemen hepimiz oltamızı alıp balık tutmaya gideriz. Çanakkale boğazımız çok önemli bir kaynak elbette ama deniz kenarına gelme olanağı olmayan vatandaşlarımızın bulundukları yerde bu imkana kavuşmaları da kıymetli. Daha önceki  yıllarda ilimizdeki baraj ve göllere 60-70 bin yavru balık bırakılırken geçen yıl 400 bin balık bırakmıştık. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan da bunun sözünü vermişti. Bu yıl bu rakamı 1,5 milyona çıkardık. Önümüzdeki yıl 2 milyona çıkarma hedefimiz var. Balıklandırma çalışması yapılan bu göllerimizde bölgede oturan vatandaşlarımız sportif balıkçılık yapabilecekler. Çanakkale’miz bu konuda zaten bilinçli bir şehir ama kaynakların korunması, popülasyonun devamlılığının sağlanması amacıyla, sportif amaçlı balıkçılık yaparken de hemşehrilerimizin dikkatli davranmalarını rica ediyoruz” dedi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, doğal bir tür olması, adaptasyonda başarılı olması ve sıkça tüketilmesi nedeniyle sazan balıklarının tercih edildiğini belirterek yavru balıkların bırakıldığı göl ve göletlerin ticari avcılığa kapalı olduğu sadece amatör balıkçılığa açık olduğunu hatırlattı.

 

 

 

 

 

 

#çanakkale #çanakkalemilletvekili #jülideiskenderoğlu #baraj #gölet #balık #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti