Büyük bir alanda etkili olan, özellikle Güzelyalı, Dardanos ve İntepe bölgesinde yerleşim yerlerine zarar veren yangının ilk anlarından itibaren Belediye Başkanı Muharrem Erkek de sahada bulunarak söndürme ve kurtarma çalışmalarının başında yer aldı.
Çok sayıda kurumun iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler, yangın felaketinden etkilenen hemşehrilerimiz için afet bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Vatandaşlarla bir araya gelerek talepleri dinleyen ve ihtiyaç listesi oluşturan ekipler, hızlı çözüm adına sürekli sahada bulunuyor.
Belediyemizin teknik ekipleri de altyapı onarımları ve genel çevre temizliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarını yürütüyor.
Yangın bölgesinde zarar gören ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çağrıda bulunan Çanakkale Belediye Başkanlığı; “Kentimizi etkileyen yangın felaketi nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Her türlü ihtiyaç halinde 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimizden hemşehrilerimiz Belediyemiz ile irtibata geçebilir” çağrısında bulundular.