Bir Tabak, Bir Kültür, Bir Dünya Etkinliği Gerçekleşti

Bir Tabak, Bir Kültür, Bir Dünya Etkinliği Gerçekleşti

​Dünya Mutfağı -Yemek Atölyeleri "Bir Tabak, Bir Kültür, Bir Dünya" sloganıyla gerçekleşti.

Üniversite - 2025-05-08 16:50:03 Bu içerik 94 kez okundu.

 

 

  

ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü tarafından organize edilen, Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) Binası Gastronomi Mutfağında gerçekleşen etkinliğe; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Kareyel Gökkaya, Genel Sekreter Oğuz Ünal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

   

Rektör Erenoğlu yaptığı konuşmada bu etkinliğin uluslararasılaşma ve milletlerarası sosyal ilişkiler yönünden çok önemli olduğunu vurgulayarak “Önümüzdeki dönemlerde bu tür etkinlikleri bir takvime bağlayarak, kentin farklı mutfaklarında da yapmayı planlıyoruz” dedi ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

  

Yabancı uyruklu öğrencilerin geleneksel yemeklerini tanıtmaları, kültürel çeşitliliği kutlamak ve üniversite ortamında uluslararası bir etkileşim oluşturmak için gerçekleştirilen etkinlikte; uluslararası öğrenciler kendi ülkelerine ait geleneksel bir yemeği gastronomi bölümü öğrencileriyle birlikte hazırlayarak kendi yemek kültürlerini anlattılar. 

 

  Yapılan yemekler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte, yemek tadımları misafirler tarafından yapıldı ve katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edildi. 

   

 

 

 

 

 

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER