Advert
Advert
Advert

Kent İçi Toplu Taşıma Filosuna Yeni Araçlar Dahil Oldu

Çanakkale Belediyesi ve S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, artan nüfus ve büyüyen kentin ihtiyaçları doğrultusunda kent içi toplu taşıma filosunu genişletmeye devam ediyor.

Kent İçi Toplu Taşıma Filosuna Yeni Araçlar Dahil Oldu
Kent İçi Toplu Taşıma Filosuna Yeni Araçlar Dahil Oldu Çanakkale İnternet Medya
Bu içerik 2035 kez okundu.

Çanakkale Belediyesi ve S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, artan nüfus ve büyüyen kentin ihtiyaçları doğrultusunda kent içi toplu taşıma filosunu genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda filoya dahil olan tümü engelli kullanımına uygun 10 yeni araç, 13 Ocak 2020 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikle basına ve kentlilere tanıtıldı.

Araç tanıtım törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş ve üyeleri ile kentliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ateş, filoya katılan yeni araçlara ilişkin bilgiler verdi. Ateş; “Çanakkale'de minibüsten halk otobüslerine geçişi, Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan'ın teşvikleri ve destekleri ile 2006 yılında gerçekleştirilmiştir. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğu, toplu taşımayı kullanan yolcu sayısının nüfusa yüzde 36'lık oranı ile Türkiye'nin en yüksek oranı olması nedeni ile tescillenmiş olmaktadır” dedi.

“Araçlarımızı Yeniliyoruz”

Kentlilere daha iyi bir ulaşım hizmeti vermek için kooperatif çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Ateş; “Kooperatifimiz olarak halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için Başkanımıza verdiğimiz sözün arkasında durarak 10 aracımızı yenilemiş bulunuyoruz. 2006 yılında kurulan hat güzergahları, kentin sürekli büyümesi ve yeni cazibe merkezleri oluşması nedeni ile hat rotasyon planları şehir merkezlerinde durakta bekleme sürelerinin kısaltılması, aktarma süresinin uzatılması ve verimsiz hatların kısaltılması yolu ile vatandaş ile biz hizmet üretenlerin memnun olacağı revizyona ihtiyaç duymaktadır. Belediye Başkanım Sayın Ülgür Gökhan da bu görüşe destek vermektedir. Sayın Belediye Başkanımızın vereceği direktif ve el birliği ile vatandaşlarımıza vereceğimiz bu kolaylığı gerçekleştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Yeni Araçlar ile Kapasitelerimizi Arttırmış Olduk”

Törende konuşan Başkan Gökhan ise yeni araçlar hakkında bilgilendirmede bulunarak; “Bugün toplu taşıma filomuza katılan 8 buçuk metrelik 10 yeni aracımızın tanıtımı için bir aradayız. Daha önce bu araçlardan 2 tane alınmıştı. Bunlar ile birlikte 12 tane 8 buçuk metrelik aracımız oluyor. Araçlarımız, 25 oturma ve 43 kişi ayakta olmak üzere, toplanda 68 kişilik kapasiteye sahip. Ama oturma alanlarında yapılacak değişiklikle aşağı yukarı kapasitenin 72 kişiye kadar çıkarılabilme ihtimali var. Daha önceki araçlarımız 7 metrelik araçlardı. Bunların kapasitesi 46 kişiydi. Şimdi aldığımız yeni araçlar ile kapasitelerimizi arttırmış olduk. Araçlarımız engelli kullanımına uygun, alçak tabanlı, otomatik şanzımanlı, fren tertibatlı ve Euro 6 çevre dostu motor donanımına sahip” dedi.

“Amacımız Daha Sağlıklı ve Çağdaş Bir Filoya Erişmek”

Kent içi toplu taşıma filosuna ilişkin bilgiler veren Başkan Gökhan; “Araç filomuzdaki otobüslerimizin ortalama yaşı, 9.2'den 709'a düştü. Tabi bu süreç devam edecek. Halk otobüslerimizde 33'tane 7 metrelik aracımız kaldı. Buna karşılık 12 adet 8 buçuk metrelik 12 aracımız oldu. 6 tane 9 metrelik, 52 tane de 12 metrelik aracımız hizmet veriyor. Şu anda kentlilerimize hizmet veren toplam otobüs sayımız, 103 oldu. Bundan sonraki hedefimiz, geri kalan 33 7 metrelik aracımızı da bu şekilde yenileyerek daha sağlıklı ve çağdaş bir filoya erişmek” dedi.  

“Kentimiz İçin En Uygun Araçları Filoya Kattık”

Kentin ihtiyaçları doğrultusunda toplu ulaşım filosunun daha kaliteli ve sağlıklı yapılabilmesi amacı ile çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Kentimiz büyüyor ve gelişiyor. Buna bağlı olarak da hizmet alanlarımız gelişiyor. Dolayısı ile otobüslerimizi geliştirmemizde ve kapasitelilerini arttırmamızda fayda var. Ama çok büyük otobüsler de kentin konumu itibari ile uygun olmuyor. 8 buçuk metrelik otobüsler kentimiz için en uygun araçlar. Her hatta ve her yola girme imkanının yanı sıra daha tasarruflu. Araçlarımız her saat dolu olmuyor. Bu nedenle bu tip otobüsleri kullanmamız daha uygun oluyor. Çünkü otobüsçülerin maliyetleri her geçen gün daha da artıyor. Kullananlar açısından da bu artışlar sıkıntı. Öğrenciler de bu artışlardan haklı olarak şikayetçi ama en azından onlara bonus uygulamasını getirdik. Bu uygulama sadece Çanakkale'de var. 20 biletten sonra 2'şer, 3'er, 4'er bilet alabiliyorlar. Aktarma konusunda da saatlerimizi en uygun şeklinde ayarlamaya çalıştık. 20 dakikaya kadar ücretsiz, ondan sonra 30 dakikaya kadar da yüzde 50 indirim yapılıyor. Bunlar gibi iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Tabi bunlar yeterli değil ama bu maliyet artışları durursa, biz de bundan sonra ulaşım hizmetlerine zam yapmayız” dedi.

“Ayın Şoförleri Seçilecek”

S.S. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından, toplu taşıma hizmetinde çalışan şoförleri daha iyi hizmet sunmaya teşvik etmek amacı ile ayın şoförü uygulaması başlatıldığını belirten Başkan Gökhan; “Kooperatifimiz, ayın şoförü uygulamasına başladı. Buradaki kıstas, güzergah ve sefer saatine uyan, kılık kıyafetine dikkat eden ve yolcu ile iletişimi iyi olan şoförler. Çanakkale Belediyemiz, Kepez Belediyesi ve kooperatifimiz tarafından oluşturulan seçici kurul tarafından tespit edilen 2 şoförümüz ayın şoförü seçilecek” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan, seçicin kurul tarafından belirlenen ayın şoförleri Canan Göçmen ve Bülent Güven'e ödüllerini verirken, ayrıca toplu taşımada 15. Yılını doldurarak emekliye ayrılan Fedat Ersoy ve Cahit Ünal'a da Çanakkale seramiği takdim etti. Başkan Gökhan tören sonunda kent içi toplu taşıma filosuna yeni dahil olan araçları inceleyerek, bilgiler aldı.

 

 

#çanakkale #çanakkalebelediyesi #toplutaşıma #filo #ülgürgökhan #güncel #haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti