Advert
Advert
Advert

BİGA DA KÜLTÜR VE SANAT SEZONU AÇILDI

BİGA DA KÜLTÜR VE SANAT SEZONU AÇILDI
BİGA DA KÜLTÜR VE SANAT SEZONU AÇILDI
Bu içerik 1618 kez okundu.

Biga Belediyesi Kültür ve Sanat sezonu Atatürk Kültür Merkezi'nde Moliere'in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası ile açılmıştı. Usta tiyatrocu Haldun Dormen'in sahnelediği oyun için Atatürk Kültür Merkezi salonu saatler öncesinden vatandaşların ilgisine sahne olmuştu. Geçtiğimiz Pazar günü ise Aşkım Kapışmak, Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde Kadınlar Sağdan, Erkekler Soldan adlı tek kişilik gösterisini yaptı ve hınca hınç dolu salonda oyun kapalı gişe sahnelendi.

 

Biga'da Biga Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Sanat sezonunun açılmasıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatrolar, çocuk oyunları, paneller, konferanslar, söyleşiler, sergiler ve daha pek çok kültür ve sanat etkinliği gerçekleşecek. Belediye Meydanı ise konserlere adres olacak. Etkinliklerin tamamı ücretsiz olacak gerçekleşecek.

 

Kısa bir açıklama yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Toplumların yaşadığı coğrafya kaderleridir. Toplumların seçtikleri yöneticiler ise kaderlerin şekillenmesinde yön çizerler. Ben ve arkadaşlarım Biga'da kültür ve sanat anlamında çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek için Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtık. Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışında Müjdat Gezen tiyatrosunu ağırladık. Haldun Dormen ile de gerçekten sonunda ayakta alkışlanan bir sezon açılışı yapmış samsun rent a cark. Şehrimizin yaşanacak şehir olabilmesi için önce kültür ve sanat anlamında bir vizyonumuzun olması gerekiyordu. Biz Atatürk Kültür Merkezi ile birlikte bu vizyonu ortaya koyduk. Tüm halkımızın, ücretsiz olarak gerçekleşecek bu etkinliklere katılımlarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

ETKİNLİKLER: 15 Ekim Cumartesi Pepee (Çocuk Oyunu) 1. Seans: 14:00 2. Seans: 16:00 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

29 Ekim Cumartesi Bora Duran Konseri Saat: 20:30 Yer: Belediye Meydanı

5 Kasım Cumartesi Shirley (Müzikli komedi-2 perde) Saat: 20:30 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

 13 Kasım Pazar Bezirgan (Tiyatro) Saat: 20:00 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

26 Kasım Cumartesi İki Kitap Bir Heves (Sunay Akın-Tek kişilik oyun) Saat: 15:00 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

3 Aralık Cumartesi Köstebekgiller-Masallar Diyarı (Çocuk Oyunu) 1. Seans: 14:00 2. Seans: 16:00 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

4 Aralık Pazar Pegai Senfonik Orkestra Saat: 20:00 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

10 Aralık Cumartesi Türkiye'de İnsan Hakları (İsmail Saymaz-Söyleşi) Saat: 15:00 Yer: Atatürk Kültür Merkezi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor