Advert
Advert
Advert

Başkan Gökhan: “Şiddet ve Sevmek, Asla Kabul Edilebilir ve Yan Yana Gelebilecek Kavramlar Değildir. “

Başkan Gökhan: “Şiddet ve Sevmek, Asla Kabul Edilebilir ve Yan Yana Gelebilecek Kavramlar Değildir. “
Başkan Gökhan: “Şiddet ve Sevmek, Asla Kabul Edilebilir ve Yan Yana Gelebilecek Kavramlar Değildir. “
Bu içerik 1396 kez okundu.

25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabel kardeşlerin, tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür. Bu vahşetin ardından 25 Kasım, Birleşmiş Milletler tarafından "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" olarak ilan edilmiştir.

25 Kasım, insanlık tarihi boyunca kadınlara uygulanan şiddetin, insanlık ayıbının, utancın yıldönümü samsun rent a carğu gibi, aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun da yıldönümü olmuştur.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda; bilim, teknoloji bu denli ilerler, bilim insanları Mars’ta yaşam, robotlar ve yapay zekâ konusunda ileri çalışmalar yürütürken, hala kadına, çocuğa, hayvana, doğaya, her tür canlıya şiddetin varlığından bahsedebiliyor olmak, insanlığın geldiği nokta adına son derece düşündürücü ve kaygı vericidir.

Maalesef tüm dünyada samsun rent a carğu gibi ülkemizde de hala şiddet gören, hakarete uğrayan, tecavüze maruz kalıp öldürülen kadınlarımız, töre uğruna çocuk yaşta evlendirilen, eğitim hakkı engellenen genç kızlarımız bir utanç tablosu olarak karşımıza çıkmakta, tehdit ve baskı ile özgürlükleri kısıtlanmaktadır. Şiddetin şekli ilk akla geldiği gibi yalnızca fiziksel de değildir. Şiddetin duygusal, ekonomik, cinsel, tehdit etme gibi farklı maskeleri yüzünden her kesimden milyonlarca kadın baskı altında karabasan bir yaşam sürüyor, toplumsal hayata daha az katılıyor, zorla evlendiriliyor, sakat kalıyor ya da öldürülüyor. Şiddetin etkisi, halka halka büyüyor ve toplumsal yaşama da yıkıcı, ağır darbeler indiriyor.

Son yıllarda ülkemizde kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin sayısı giderek ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Üstelik bu cinayetlerin büyük çoğunluğunun faillerinin eski eşler, eski sevgililer, kardeşler ve yakın akrabalardan oluşuyor olması daha da dehşet vericidir. Şiddet ve sevmek, sevdiğine şiddet göstermek asla kabul edilebilir ve yan yana gelebilecek kavramlar değildir. Sadece medyaya yansıyan kadın cinayetleri haberlerinden yola çıkılarak yapılan bir araştırmanın sonuçları dudak uçuklatıyor. 2010 yılından günümüze 1915 kadın öldürülmüş, 1915 kadın.

Bugün hala televizyonlarda, gazete manşetlerinde töre cinayetleri, eşi, eski eşi, sevgilisi, abisi, babası tarafından şiddete, tecavüze, istismara maruz bırakılan, öldürülen kadın haberleri görüyorsak ve var olan yasalar, önlemler buna engel olamıyor, bu zihniyetin önüne geçemiyor, kadını koruyamıyorsa; teknolojiyi geliştiren, bilimde, sanatta, sporda harikalar yaratıp yaşadığımız zamanı ileriye taşıyan bizler, hepimiz insanlık adına ilerleyemiyoruz demektir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi samsun rent a carğumu belirterek; kadına, çocuğa, her canlıya yapılan her türlü şiddeti kınıyor, herkes için özgürlüğün, demokrasinin, aydınlığın doyasıya yaşandığı, şiddetin, savaşların olmadığı bir dünya diliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Dünya Dans Günü'nde Renkli Kutlama
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor