Advert
Advert
Advert

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu
Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu
Bu içerik 2428 kez okundu.

İlimiz Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli toplantı salonunda  27/02/2018 tarihinde Çanakkale Valisi Orhan TAVLI, Vali yardımcısı Turan YILMAZ, Vali yardımcısı  Ali CANDAN ,  İl Milli Eğitim Müdürü Osman ÖZKAN,  İl Sağlık Müdürü Dr. Ali TAŞÇI Sağlık Müdürlüğü yönetici ve personelleri Okul Müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifika töreninde  sertifika almaya hak kazanan 16 okul yöneticisine Beslenme Dostu Okul sertifikası teslim edilmiştir. Yeni eğitim öğretim yılında beslenme dostu okul ve beyaz bayrak projelerinin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi  amacıyla sunum yapılmıştır.

Ülkemiz genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizde sağlıklı beslenme davranış bilincini oluşturmak, hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında  2 önemli proje hazırlanarak protokoller imzalanmıştır.

Bunlardan  biri 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’olup, 08.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur.

İlimiz Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü “Beyaz Bayrak Projesi’’ kapsamında 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında yapılan denetimlerde 5 i yenileme olmak üzere 34 Okulumuza “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanmıştır. Şu ana kadar 110 okulumuza sağlığı ve temizliği simgeleyen “Beyaz Bayrak’’ ödülü verilmiştir.     

            Diğer önemli 2. protokol ise Türkiye Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ülkemiz genelinde 2010 yılında başlatılan “BESLENME DOSTU OKUL” Projesidir.       

“Beslenme Dostu Okul Programı”  ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

      Bu doğrultuda ilimizde 2010 yılından bu güne kadar yaygınlaştırma çalışmaları yapılarak  ön koşulu beyaz bayrak alma şartı ile başvuru yapan okullardan kriterleri uygun olan ve asgari 75 puan alan okullarımıza sertifika düzenlenmektedir.

             Bu gün burada takdim edilecek sertifikalar ile  birlikte  43 okulumuz “BESLENME DOSTU OKUL “ünvanı almaya hak kazanmıştır. 

Söz konusu projeler kapsamında yapılacak teşvik ve bilinçlendirme çalışmaları sayesinde ilimiz genelindeki okulların tamamının Beyaz Bayraklı Okul ve Beslenme Dostu Okul olmaları suretiyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir.

Eğitim kurumlarımızdan beklentimiz ise temizlik ve hijyen konusunda okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve hatta temizlik personelimizle birlikte çocuklarımıza sağlıklı ortamı sunmak için çalışmak ve akabinde bunu Beyaz Bayrak ile taçlandırmaktır.

                                                                                                                       

                                                                                                             İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Kışlak Mücadelesi Çalışmaları Yürütülüyor
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Öğrenci Kulüpleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti